Gemeente Echt-Susteren


Junior Hartdag!

In het kader van het project BIND Kies voor Hart en Sport gaan de leerlingen van groep (6) 7 en 8 van 14 basisscholen in de BIND gemeenten Echt-Susteren, Maasbracht en Roerdalen meedoen aan de Junior Hartdag.

De Junior Hartdag is elk jaar onderdeel van het project Kies voor Hart en Sport dat in opdracht van BIND wordt uitgevoerd door de Stichting SWE en de GGD Noord- en Midden-Limburg, afdeling Gezondheidsbevordering. Kies voor Hart en Sport is een uitgebreid programma met gezondheids- en sportvoorlichting. Kinderen hebben zich kunnen inschrijven bij diverse sportkennismakingscursussen. De Junior Hartdag dient als afsluiting voor het project Kies voor Hart en Sport op de scholen.

De Nederlandse Hartstichting wil met de Junior Hartdag bij een grote groep jongeren haar boodschap uitdragen: een gezonde leefstijl is de beste manier om het risico op hart- en vaatziekten te verkleinen. Bewegen is een belangrijke risicofactor in het voorkomen van hart- en vaatziekten. Bewegen staat dan ook centraal op de Junior Hartdag. Daarnaast is er veel aandacht voor de werking van hart en bloedvaten (vooral groep 7) en gezonde voeding (vooral groep 8).

Elke deelnemende school krijgt een materialendoos. Deze doos bevat een handleiding, informatieboekjes over de werking van het hart en over gezonde voeding, een poster, een dvd en een puzzel. Tevens zit er een springtouw van 4,5 meter in voor rope skipping.

De Junior Hartdag is op donderdag 19 april 2007. Deze dag valt in de Nationale Sportweek, precies op de Dag van Onderwijs en Sport.