Productschap Margarine


12.04.2007

RSPO organiseert open consultatiebijeenkomst

Op 19 en 20 april houdt de Roundtable on Sustainable Palm Oil (RSPO) een open consultatiebijeenkomst over het te ontwikkelen verificatiesysteem voor de RSPO Principes en Criteria voor duurzame palmolie.

De bedoeling is dat tijdens de volgende bijeenkomst van de RSPO in november 2007 een systeem voor verificatie van de RSPO Principes en Criteria wordt aangenomen. Dit is van groot belang omdat vanaf dat moment er ook daadwerkelijk duurzaam geproduceerde palmolie op de markt kan komen.

De open consultatiebijeenkomst vormt onderdeel van het consultatieproces voor het verificatiesysteem. Sinds de vaststelling van de Principes en Criteria in November 2005 wordt hieraan gewerkt. In juni 2006 verscheen een paper getiteld RSPO ´draft verification systems paper´. Dit bevat referenties naar een aantal documenten ten aanzien van verificatie, denk bijvoorbeeld aan regels voor het gebruik van het RSPO-logo. Concepten voor deze documenten staan nu ook op de website van de RSPO. Ze staan open voor commentaar tot 30 april 2007.

De bijeenkomst wordt georganiseerd en gefaciliteerd door Proforest. De eerste dag, 19 april, zal gewijd zijn aan een introductie over verschillende verificatiesystemen. Dag twee is bedoeld om commentaar en input te leveren op de documenten. De bijeenkomst wordt gehouden in multifunctioneel centrum Akantes in Amsterdam. Op 26 en 27 april verzorgt Proforest eenzelfde bijeenkomst in Kuala Lumpur. MVO neemt deel aan de bijeenkomst in Amsterdam.

Voor meer informatie over de consultatiebijeenkomst en/of aanmelding kunt u terecht op de website van de RSPO www.rspo.org.