Gemeente Den Haag

Van toekomstvisie naar concrete projecten in de buurt

Over de plannen voor de toekomst van Mariahoeve organiseren de woningcorporaties Haag Wonen, Staedion, Vestia en de gemeente Den Haag de komende weken een drietal inloopbijeenkomsten. Bewoners kunnen dan aan medewerkers van de gemeente vragen stellen over de voorlopige toekomstvisie voor Mariahoeve en hun eigen ideeën aanreiken. Ook zijn er informatiestands waar bewoners met medewerkers van de gemeente, corporaties en enkele marktpartijen kunnen praten over hun concrete plannen voor de buurt.

De inloopbijeenkomsten gaan donderdag 19 april van start voor bewoners van de Landen. De andere buurten volgen in de weken daarna. In de buurt waar de bijeenkomst wordt gehouden, wordt bij de informatiestands nader ingegaan op de specifieke plannen ervoor. Bij alle drie de bijeenkomsten is het mogelijk om vanaf 16.00 uur tot 20.00 uur binnen te lopen.

Overzicht bijeenkomsten
De Landen: donderdag 19 april, College St. Paul, Isabellaland 253 Horsten & Burgen: woensdag 2 mei, Meavita verzorgingshuis, Ametisthorst 9
Kampen: donderdag 10 mei, Mondriaanschool, Haverkamp 250.

Naast deze bijeenkomsten voor bewoners vindt er eveneens voor professionals in de wijk zoals ondernemers en besturen van scholen en zorgcomplexen een nog nader te bepalen bijeenkomst plaats. De buurtbijeenkomsten zijn een vervolg op de informatieavond van 22 februari jl. Wethouder Marnix Norder (Bouwen en Wonen) heeft toen een eerste opzet voor de toekomstvisie toegelicht. Daarin is opgenomen dat de woningen en voorzieningen in Mariahoeve geleidelijk worden vernieuwd en uitgebreid, zonder dat het karakter van de wijk verloren gaat. Zo moet Mariahoeve een aantrekkelijker woonwijk worden voor zowel ouderen als starters en jonge gezinnen.
De toekomstvisie wordt met name gebruikt om plannen van woningcorporaties en marktpartijen te toetsen en te begeleiden.

Ideeën welkom
De termijn om te reageren op de voorlopige toekomstvisie voor Mariahoeve is verlengd tot eind mei. Op basis van de reacties wordt de visie waar nodig bijgesteld en uitgewerkt. De gemeente zal deze reacties ook gebruiken voor het stadsdeelplan Haagse Hout 2008-2011. Een samenvatting van de toekomstvisie is beschikbaar bij het gemeentelijk contactcentrum (stadhuis, Spui 70) en het stadsdeelkantoor Haagse Hout (Loudonstraat 95). De hele visie ligt daar ook ter inzage. Digitaal staat meer informatie en de samenvatting op www.denhaag.nl/toekomstvisiemariahoeve. Voor ideeën en reacties is ook een e-mailadres geopend: toekomstvisiemariahoeve@dso.denhaag.nl.