Gemeente Coevorden

Themabijeenkomst gemeenteraad over armoede

Tienduizenden Nederlanders hebben te maken met stille armoede en schamen zich daar vaak voor waardoor ze te lang wachten met het vragen om hulp. Pas als het eigenlijk al te laat is kloppen ze aan bij de schuldsanering of de voedselbank.

De gemeenteraad van Coevorden houdt van tijd tot tijd bijeenkomsten over diverse thema's. Bedoeling van dergelijke avonden is dat de raad een zo breed mogelijk beeld krijgt van een actueel thema. Aan de hand van een aantal stellingen discussieert de gemeenteraad van Coevorden op donderdag 19 april over het thema armoede.

Thema armoede

Moet de gemeente actief op zoek gaan naar stille armoede en is het wel op te sporen?
Zijn maatschappelijke organisaties beter in staat het probleem in kaart te brengen dan de gemeente? Moet er meer aandacht komen voor preventie en vroegtijdige signalering en zou de sociale dienst de regie naar zich toe moeten trekken als mensen in de financiële problemen dreigen te komen? Diverse sprekers en maatschappelijke instanties zijn uitgenodigd dit onderwerp te belichten en ook u als inwoner van de gemeente Coevorden ben van harte welkom om mee te luisteren en te praten.

Uw mening

Heeft u een mening over het thema armoede en wilt u die laten horen, kom dan donderdag 19 april aanstaande om 19.30 uur naar De Spinde aan de Hoofdstraat te Dalen. U bent van harte welkom uw visie op het thema armoede voor te leggen aan de raad.