Gemeente Borsele

Borsele helpt bij comfortabeler maken van woning

Heinkenszand, 13 april 2007

De gemeente Borsele gaat inwoners boven de 55 en mensen met een beperking, helpen bij het preventief aanpassen van hun woning. Want de meeste mensen willen zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Wie vooruit kijkt, kan een woning vaak eenvoudig comfortabel maken en dus zichzelf voorbereiden op de toekomst. Het project Woon+++ Borsele start donderdag aanstaande met een infobijeenkomst in De Stenge.

Het project richt zich niet alleen op koopwoningen, maar ook op huurhuizen. Woonstichting R&B-Wonen is daarom nauw betrokken bij het project. Vrijwillig adviseurs zijn de laatste maanden opgeleid om bij mensen thuis deskundig advies te kunnen geven. Want er zijn zoveel handige aanpassingen mogelijk, dat dit persoonlijk advies van groot belang is in het project. De doelgroep kan op die manier te weten komen wat mogelijk is in eigen huis.
Het gaat dan niet alleen om drempels weghalen. Maar ook om douchebeugels, hulpjes om ramen te openen, zitjes voor in de badkamer, anti-sliptegels, ga zo maar door. Grotere adviezen kunnen ook, zoals het maken van een gelijkvloerse slaapkamer. Oude en nieuwere huizen, overal kan het comfort vaak eenvoudig worden opgekrikt. Op zon manier, dat de oude dag niet vanzelfsprekend verhuizen hoeft te betekenen. Om de aanpassingen een duwtje in de rug te geven, heeft de gemeente een financiële bijdrage liggen voor deelnemers aan het project. Wordt het woonplusadvies opgevolgd, dan kan een premie tot 2000 euro worden tegemoetgezien.
Het project gaat donderdag 19 april van start met een informatiebijeenkomst in De Stenge, gepresenteerd door Bert van Leerdam. Alle geïnteresseerden zijn op deze middag vanaf 14.00 uur van harte welkom. Snelle beslissers kunnen zich die middag zelfs meteen voor een vrijblijvend bezoek door een vrijwillig adviseur opgeven. Het project wordt gesubsidieerd door de provincie Zeeland. De intentie van de provincie is om in meer gemeenten soortgelijke projecten op te starten.