Gemeente Capelle a/d IJssel

|                                                                              |
Persbericht
datum:
16 april 2007
nummer:
033
|                                                                              |
Capelle aan den IJssel schoolvoorbeeld voor Ouder-Amstel

Donderdag 19 april brengt een delegatie van de gemeente Ouder-Amstel een bezoek aan de openbare basisschool de Octopus en de Ouderkamer in de wijk Oostgaarde. De delegatie bestaat uit 30 mensen waaronder wethouders, raadsleden, schooldirecteuren en directies van verschillende instellingen. Het bezoek is geïnteresseerd in de wijze waarop in de gemeente Capelle aan den IJssel de Brede School Netwerken zijn georganiseerd.

Het bezoek wordt namens het college van B&W welkom geheten door wethouder Aart-Jan Moerkerke. Peter Bakker, stedelijk Coördinator Brede School Netwerken zal een presentatie geven over de organisatie, de activiteiten en de nieuwe ontwikkelingen. De delegatie brengt vervolgens een bezoek aan de Ouderkamer en gaat in gesprek met Charles Impens schooldirecteur, Sophia Peroti Coördinator Ouderkamer en Dia Wesseling Coördinator van de bibliotheek aan den IJssel. In de middag steekt de groep haar licht op bij een brede school in Amsterdam Zuid-Oost.

De brede school is een samenwerkingsverband op gemeentelijk niveau tussen organisaties die zich bezighouden met uiteenlopende aspecten van opgroeiende kinderen. Hiermee wil men wijkgericht onder meer de ontwikkelingskansen van kinderen vergroten, (taal-)achterstanden voorkomen, het vrijetijdsaanbod en de opvang verbeteren en de sociale cohesie en veiligheid stimuleren. De ouderkamer maakt onderdeel uit van de brede school en voorziet in het contact tussen ouders en opvoeders onderling. De ouderkamer is er vooral om aandacht te geven aan zaken als opvoeding en ondersteuning.



Gemeente Capelle a/d IJssel