Gemeente Heerlen

PERSBERICHT

Stevie Ann in Glaspaleis bij opening Pinkpop Creations

Op donderdag 19 april vindt in het Glaspaleis de officiële opening plaats van de tentoonstelling 'Pinkpop Creations'. Om 19.00 uur wordt de tentoonstelling in Pinkpop-stijl geopend met een optreden van zangeres Stevie Ann (19.00-19.15 u) en een woord van o.a. Jan Smeets in de hal van het Glaspaleis. Het Glaspaleis is donderdagavond vrij toegankelijk. De 'Pinkpop Creations' zijn tot en met 28 mei 2007 gratis te bezichtigen in de vitrine en op niveau +1 van het Glaspaleis.

Stevie Ann

Deze getalenteerde en veelzijdige muzikant en componiste is in korte tijd doorgedrongen tot de top van de Nederlandse muziekwereld. Met haar prachtige stem brengt zij bijzondere popliedjes, met invloeden van zowel country als folkrock en loungy jazz. Haar debuutalbum 'Away from here' zorgde voor een stormachtig debuut van haar carrière als zangeres. Ze kreeg er in 2005 een Essent Award voor en won een Zilveren Harp in 2006. Inmiddels is de 20-jarige Limburgse toegetreden tot de top van de Nederlandse popwereld. Stevie Ann is tevens een graag geziene artieste op diverse club- en festivalpodia. Dit jaar zal ze ook optreden tijdens Pinkpop.

De tentoonstelling: Pinkpop Creations
Grafisch ontwerper Cor van Wees ontwerpt voor Pinkpop 2007 zijn 30e affiche. Hij stelt ter ere daarvan zijn creaties ter beschikking voor de tentoonstelling 'Pinkpop Creations'. Cor van Wees is de afgelopen 30 jaar door Jan Smeets in de gelegenheid gesteld om de 'kunstposter' voor het Pinkpop festival te ontwerpen. De serie Pinkpop posters vormt een boeiend overzicht van verschillende tijdsbeelden. Uitgevoerd in verschillende technieken van fotografie, airbrush, striptekeningen en computer-manipulaties tonen de posters een uniek overzicht van toegepaste kunst binnen de pop-geschiedenis in Nederland. Met zijn affiche van 2003 won Cor van Wees een internationale prijs: 'Streetposter of the year award' van de International London Music Conference. Naast de verschillende Pinkpop posters biedt de tentoonstelling origineel 'Artwork' dat als inspiratiebron heeft gediend voor posters en drukwerk, dvd-presentaties en vier originele Pink-pop-art jubileum doeken. Ook is er origineel werk van toonaangevende kunstenaars, illustratoren en fotografen terug te vinden. Er is werk te zien van o.a. Herman Brood, Maritgen Matter, Hans Boerrigter, Henk Tas en Willem Vleeschouwer. De bijbehorende festivalsfeer is in de tentoonstelling ook zeker niet te missen.

Pinkpop

Pinkpop is sinds jaar en dag een van de belangrijkste muziekfestivals in Nederland en een van de grootste outdoor-muziekevenementen van Europa. In die hoedanigheid is het een belangrijke trekpleister voor Limburg, en in het bijzonder voor de regio Parkstad. In 2007 zal Pinkpop voor de 38e keer plaatsvinden. Media Groep Limburg brengt dit jaar een boek uit met historisch fotomateriaal uit de archieven van Dagblad de Limburger. Tevens bestaat de gemeente Landgraaf, al sinds 1988 de thuishaven van het festival, in 2007 25 jaar. Stichting Landgraaf25 heeft deze tentoonstelling opgenomen in haar jubileumprogramma. Samen met het uitkomen van de 30e Pinkpop-poster van de hand van Cor van Wees, zijn dit goede aanleidingen om ook in het Glaspaleis in Heerlen aandacht te besteden aan Pinkpop.

www.glaspaleis.nl

In het Glaspaleis zijn gehuisvest: Muziekschool Heerlen, Openbare bibliotheek Heerlen, Stadsgalerij Heerlen, Architectuurcentrum Vitruvianum, filmhuis De Spiegel, Café Glaspaleis en Restaurant Glaspaleis. Glaspaleis, venster op cultuur Bongerd 18 Heerlen 045 - 5772200

//////////////////////
informatie voor de pers:
J. Schmeitz / j.schmeitz8@heerlen.nl
C. Berkhout / c.berkhout@heerlen.nl
045-5772203


---- --