Ingezonden persbericht


Persbericht

Opening studio's OPL en Amerpoort in Vleuten

Vleuten - Op donderdag 19 april opent wethouder Marka Spit (Utrecht) twaalf nieuwe studio's aan de Hofland 3 te Vleuten. De bewoners zijn jongvolwassenen vanaf 17 tot ongeveer 30 jaar met een licht verstandelijke beperking en gedragsproblematiek.

Hofland 3 is een flat met vier verdiepingen. Op de begane grond is een inloop met terras. Op elke etage wonen vier jongeren in een eigen studio (incl. keuken). Ze kunnen 24 uur per dag een beroep doen op de begeleiders van Opbouwnet OPL en zorgaanbieder Amerpoort.

De jongeren worden via een leertraject naar een zo groot mogelijke zelfstandigheid begeleid. Amerpoort en OPL werken met de methode "Competentie Gericht Werken". Deze methode werkt met korte duidelijke doelen, afgestemd op de competenties van de jongeren. Het is de bedoeling dat de jongeren maximaal drie jaar in Hofland wonen en dan doorstromen naar een 24-uurs voorziening of zelfstandig gaan wonen met ambulante begeleiding.

De studio's in Hofland zijn onderdeel van Opbouwnet OPL en Amerpoort.

Opbouwnet OPL is een Utrechtse organisatie die zorg biedt aan jongeren en jongvolwassenen met een licht verstandelijke handicap.

Amerpoort is een organisatie voor dienstverlening aan mensen met een beperking in de provincie Utrecht en 't Gooi.

Voor meer informatie: www.opbouwnet.nl en www.amerpoort.nl.

Noot voor de redactie,