LTO Noord


Great biedt kansen voor ondernemers in agrotoerisme in Noord Nederland

Veel agrarische ondernemers met een verbredingactiviteit op het terrein van recreatie en agrotoerisme zitten met vragen. Het project Great (Groene recreatie en (agro)toerisme) biedt zowel beginnende als bestaande ondernemers verschillende activiteiten waarbij ze met ervaren ondernemers van gedachten kunnen wisselen. In Noord Nederland vinden deze activiteiten plaats op 2 voorbeeldbedrijven te weten:


1) Minicamping de Brinkhoeve in Noord Sleen. Eind vorig jaar werd dit bedrijf uitgeroepen tot meest innovatieve recreatieve onderneming in de gemeente Coevorden.


2) IJsboerderij en camping De Geelebosch in Oldeholtwolde

Themadagen

Een onderdeel van dit project zijn de themadagen. Op 19 april aanstaande is er een themamiddag bij Minicamping de Brinkhoeve in Noord Sleen. Op 19 juni aanstaande is er een themamiddag bij IJsboerderij en camping De Geelebosch in Oldeholtwolde Deze dag is zowel interessant voor bestaande als startende ondernemers. Han Swienink, ervaren adviseur van LTO Noord Advies op het terrein van verbreding, zal op beide middagen ingaan op actuele themaâs in de recreatie. Ook gaat hij in op de kansen én knelpunten die aan de orde zijn gekomen tijdens gesprekken met verschillende verbreders. Bijvoorbeeld op het gebied van wet- en regelgeving, actuele ontwikkelingen, doelgroepen, de marketing van je bedrijf, financiën etc,). Om de middag zo veel mogelijk aan te laten sluiten bij de vragen die leven onder de bezoekers aan de middag, kunnen zij hun vragen/onderwerpen mailen naar skoenders@ltonoordprojecten.nl, of telefonisch doorgeven op nummer 0512 â 30 52 05. De genoemde onderwerpen worden dan tijdens de middag behandeld.

Excursies naar voorbeeldbedrijven

Een ander onderdeel van dit project is een excursie naar het voorbeeldbedrijf.

De excursie naar De Brinkhoeve is gepland op 10 mei aanstaande.

Naar De Geelebosch zijn er twee mogelijkheden om een excursie te volgen: al op 24 april aanstaande én op 29 mei aanstaande. Het doel van deze excursies is iedereen - die bezig is om een recreatieve verbredingsactiviteit op te zetten of die zich oriënteert op de mogelijkheden hiertoe - de kans te bieden om eens met de eigenaren van zoân voorbeeldbedrijf (respectievelijk de families Weggemans / ter Braack en Wijnsma) van gedachte te wisselen over de verschillende aspecten die hierbij aan orde komen. Te denken valt aan wet- en regelgeving, marketing en promotie, arbeid en financiën. De ondernemers geven inzicht in deze vertrouwelijke bedrijfsinformatie. Uit eerdere excursies is gebleken dat het ook voor bestaande ondernemers verfrissend én leerzaam kan zijn om eens met collegaâs van gedachten te wisselen.

Aanmelden

Deelname aan bovengenoemde activiteiten is gratis maar aanmelden is verplicht! Voor informatie over dit project en andere deelnemende bedrijven kunt u contact opnemen met Sylvia Koenders van LTO Noord Projecten. (0512-305205/ skoenders@ltonoordprojecten.nl)

Voor een indruk van De Brinkhoeve kunt u terecht op www.debrinkhoeve.nl

Voor een indruk van De Geelebosch kunt u terecht op www.degeelebosch.nl

Maandag 16 april 2007