Zone Horror lanceert Grindhouse cult-serie tegelijk met AFFF

Ode aan legendarische seventies horror genre

Amsterdam, 17 april, 2007­ Op donderdag 19 april om middernacht zal op digitale TV-zender Zone Horror de angstaanjagende première te zien zijn van Raving Maniacs. De film komt uit de stal van Grindhouse 2000; een cult en horror-genre dat haar legendarische wortels heeft in de jaren 70 en een nieuwe generatie filmmakers, waaronder Quentin Tarantino, heeft geïnspireerd.

De serie gaat op Zone Horror van start ter gelegenheid van Het Amsterdam Fantastic Film Festival (AFFF) dat wordt gehouden in City op het Leidseplein van 18 tot en met 25 april. Zone Horror is samen met FilmFocus een van de sponsoren van het festival. Zone Horror is een 24- uurs digitale TV-zender die geheel gewijd is aan het horror-genre. De zender is onderdeel van het digitale tv-pakket van UPC, CaiW en Multikabel.

Grindhouse
Grindhouse 2000 is een nieuwe generatie films die voortkomt uit de horror-hype in de jaren 70 toen low budget en uiterst geweldadige en sleazy horror-films populair waren bij bezoekers van de goedkopere filmhuizen; de zogenaamde Grindhouses. Een hele generatie nieuwe filmmakers heeft zich zo'n dertig jaar later laten inspireren door dit sublieme horror en cult-genre. De meest bekende is Quentin Tarantino, die in samenwerking met Robert Rodriquez met Grindhouse in juni een veelbelovende nieuwe productie zal starten.

Prijsvraag
Tijdens het AFFF bieden Zone Horror en UPC Nederland fans met een prijsvraag de mogelijkheid om twee VIP-passen, vliegtickets en accommodatie te winnen naar het Zone Horror Frightfest. Dit is hét horror festival in Groot Brittannië dat ieder jaar in augustus duizenden horror-fans trekt naar de filmzalen van het Odeon West End op Leicester Square voor vier dagen filmpremières en ontmoetingen met bekende acteurs en regisseurs.

Onder de naam `Grindhouse 2000' zal op Zone Horror op de late donderdagen een seizoen lang allerlei bloeddorstige varianten voor de ware liefhebbers worden vertoond.

Over Zone Horror
Zone Horror, eigendom van Zonemedia, richt zich op de donkere kant van film. Op het moment is de zender beschikbaar voor 9,9 miljoen abonnees in Engeland en Nederland. De programmering van Zone Horror bestaat uit films en series die zelfs de meest doorgewinterde horror-fans op het puntje van hun stoel houden. Zone voorziet, van klassiekers en controversiële cult-films tot kitsch meesterwerken en zeer originele eigentijdse titels, in de behoeften van alle typen horror-liefhebbers; van de obsesssieve fan tot de sporadische frightseeker.

Zone Horror is onderdeel van Zonemedia, dat voor 90 procent eigendom is van Chellomedia, een dochteronderneming van Liberty Global, Inc.

Over Film1 en FilmFocus
Film1 is een digitale tv zender van Chellomedia, de Europese content - en digitale dienstendivisie van Liberty Global, Inc. Film1 zendt 24-uur per dag vier filmkanalen zonder reclame uit en biedt kwaliteitsfilms die in Nederland hun tv-première beleven; van kassuccessen tot onafhankelijke en art house-films. Film1 heeft exclusieve overeenkomsten met de meeste Hollywood-studio's, zoals Warner Bros, Universal, Fox, Paramount, Dreamworks en Disney. Film1 biedt eveneens een HDTV-kanaal zonder extra kosten aan. Kijkers kunnen Film1 ontvangen door een abonnement af te sluiten met een kabelbedrijf of via satelliet-TV. Filmfocus, Nederland's best bezochte website voor filmliefhebbers is eigendom van Film1, de digitale tv-film zender. De gezamenlijke websites www.film1.nl en www.filmfocus.nl bieden een compleet overzicht van alle films in Nederland, van bioscoop tot televisie. Ook vindt de bezoeker uitgebreide informatie, in zowel tekst als video, die de filmliefhebber nog meer keuzevrijheid geven in het bepalen van de eigen programmering en de manier waarop films gekeken worden.