Gemeente Arnhem

Arnhemse kinderen doen verkeersexamen (17-04-07) Op donderdag 19 april worden de jaarlijkse verkeersexamens afgenomen. De gemeente Arnhem bood ook dit jaar weer alle Arnhemse scholen gratis deelname aan. Doorgaans maken daar zon 40 scholen - ruim 1000 leerlingen - gebruik van. Het examen is landelijk en wordt afgenomen door Veilig Verkeer Nederland.

De gemeente Arnhem vindt deelname aan het Schriftelijk Verkeersexamen belangrijk omdat dit de basisscholen stimuleert om verkeersles te geven. Goede verkeerseducatie helpt mee de verkeersveiligheid voor kinderen te vergroten.

Praktijk
Naast het theorie-examen is er de mogelijkheid om praktijkexamen te doen. Daarvan maken acht scholen gebruik, waaronder de Julianaschool, de Boomhut, de Jozef Sartoschool en de Witte School. Deze scholen organiseren hun praktijkexamen op donderdag 26 april. Ook op 27 april en op 16 en 25 mei vinden examens plaats bij respectievelijk de Pieter de Jongschool, de Troubadour en de J.F. Kennedyschool. De gemeente stelt voor het praktijkexamen veiligheidshesjes ter beschikking.