Programmabureau Advies Overheid.nl
* april

* 19

Congres 'Overheid: Open of Bloot'

Op donderdag 19 april 2007 organiseert Advies Overheid.nl het congres 'Overheid: Open of Bloot'. Dit congres vindt plaats in het World Forum Convention Center in Den Haag. Klik op de volgende links om u: gratis aan te melden (externe site) en/of voor meer informatie in de folder (externe site)

Internet biedt geweldige mogelijkheden om beleidsinformatie en
-diensten goed toegankelijk te maken. Veel overheidsinstellingen hebben op dit terrein eerste stappen gezet, zoals het publiceren van hun bekendmakingen en het ontsluiten van regelgeving. Daarbij komen belangrijke vragen aan de orde: Hoe ver wil de overheid hierin gaan? Hoe ver wilt u gaan? Zijn er grenzen aan openbaarheid via internet? Wat betekent goede toegankelijkheid voor uw huidige manier van werken? Welke impact heeft dat op de informatiesystemen die u nu gebruikt? Waarom is standaardisatie zo cruciaal? Wat maakt informatie vindbaar?

Deze vragen passeren de revue op donderdag 19 april 2007. Op die datum vindt in het World Forum Convention Center in Den Haag het landelijke congres 'Overheid: Open of Bloot' plaats. Het congres omvat enerzijds een plenair programma waarin de wereld van morgen wordt onderzocht, en anderzijds workshops en een informatiemarkt om de praktijk van vandaag te leren kennen. Het congres biedt ook alle mogelijkheden om collega-overheden te ontmoeten en om 'best practices' te bestuderen.

De dag wordt begeleid door prof. dr. Arre Zuurmond, bijzonder hoogleraar 'ICT en de toekomst van openbaar bestuur' aan de Universiteit Leiden. Hij is tevens oprichter van Zenc, een onderzoeks- en adviesbureau, gespecialiseerd in ICT, Overheid en innovatie. Keynote speaker is mr. Arthur Docters van Leeuwen, bestuursvoorzitter van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en onder andere voormalig BVD-chef. Hij zal zijn visie ontvouwen op de transparante overheid.

Op het congres zal ook het eerste exemplaar van de Overheid.nl Monitor 2006 aan de best presterende overheid worden uitgereikt.

Voor wie interessant?
Voor allen binnen gemeenten, provincies, waterschappen en ministeries die zich bezighouden met online publicatie van overheidsinformatie, zoals:


- Burgemeesters en wethouders, gemeenteraadsleden
- Gemeentesecretarissen, bureau-directeuren
- Hoofden en medewerkers I&A

- Hoofden en medewerkers voorlichting

- Webmasters

- Specialisten afdeling Bouw en Milieu

- Juridisch medewerkers

- Overkoepelende organisaties van overheden
- Leveranciers van ondersteunende systemen

Dit evenement kunt u niet missen. Klik hier om u alvast aan te melden (externe site) . Binnenkort ontvangt u meer informatie over dit evenement.

Over Advies Overheid.nl
Het ICTU-programma Advies Overheid.nl werkt in opdracht van het ministerie van BZK aan het vergroten van de toegankelijkheid van de overheid via internet.