Het geheim van een succesvolle secretaresse

18.04.2007 / 17:03 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Manpower

Manpower

Diemen, 18 april 2007. Donderdag 19 april Nationale secretaressedag. Donderdag 31 mei Verkiezing secretaresse van het jaar. Wat maakt een secretaresse tot een uitstekende secretaresse? Of zelfs tot Secretaresse van het Jaar? De winnares van 2006, Pien Ritt, geeft inspirerende lezingen over haar vak voor collega's en is lid van de jury die haar opvolger benoemt. Op de finaledag van de Verkiezing Secretaresse van het Jaar 2007, donderdag 31 mei aanstaande in de Beurs van Berlage te Amsterdam, biedt Manpower secretaressen zowel vakinhoudelijke als creatieve workshops aan, o.a. van imagostyliste en tv-persoonlijkheid Dyanne Beekman. De finale wordt gepresenteerd door Matthijs van Nieuwkerk. De drie finalisten van de Verkiezing 2007 krijgen elk een presentatietraining, en een mediatraining van Sky Radio. Onder het motto, The secret of my success, deed verkiezingsinitiatiefnemer Manpower bovendien onderzoek onder 1000 secretaressen naar hun wensen en verlangens met betrekking tot werk.

Alarm
Op 11 april jl. ging de wervingscampagne voor de Verkiezing 2007 van start. Pien Ritt, de Secretaresse van het Jaar 2006, sprak hoogstpersoonlijk de radiospotjes in. Daarnaast worden er tv-spots uitgezonden. Evenals vorige jaren kunnen managers hun secretaresse online opgeven, zelfverzekerde secretaressen kunnen zich zelf aanmelden en ook anderen kunnen de organisatie tippen over kanshebbers op de titel. Als managers, alarm, sms-en naar 4141, worden ze op 19 april herinnerd aan het feit dat het dan Nationale Secretaressedag is en opgeroepen hun secretaresse te nomineren.

Dyanne Beekman
Op 19 april worden bovendien op de site www.secretaressevanhetjaar.nl de workshops bekendgemaakt waarvoor secretaresses zich kunnen inschrijven. Gratis! Een bijzonder aantrekkelijke optie in de serie Creatieve Workshops is de presentatie van imagostylist en televisiepersoonlijkheid Dyanne Beekman, ondermeer bekend van haar tv-programma Passion for Fashion op Net5 en van haar eigen lingerielijn.

Verkiezing 2007
Donderdag 19 april is het Nationale Secretaressedag. Pien Ritt geeft dan in het kader van haar ambassadeurschap lezingen over haar vak in Utrecht, Helmond en Den Bosch en staat de media te woord.

In de eerste week van mei publiceert Manpower de resultaten van een onderzoek door bureau Aetios naar hoe secretaressen over hun werk denken en wat zij graag verbeterd of veranderd zouden zien. Om een goede secretaresse te behouden, zeker in een krappe arbeidsmarkt, zijn dat volgens Manpower zaken om (waar mogelijk) serieus rekening mee te houden. Het onderzoek is een vakgericht vervolg op het witboek 'De Nieuwe Werknemer', dat eind 2006 door Manpower werd gepubliceerd. Inzichten uit dat onderzoek waren hierbij de leidraad: welke kenmerken van de Nieuwe Werknemer zien we terug bij de secretaressen van rond de twintig en bij vakgenoten van dertig plus en waarin onderscheidt de beroepsgroep zich van andere (nieuwe) werknemers? Rond diezelfde tijd wordt bekend gemaakt welke artiesten tijdens de Verkiezingsfinale in de Beurs van Berlage gaan optreden.

Op 7 mei is de halve finale. Uit de longlist is dan intussen door de algemene jury een shortlist van 10 genomineerden samengesteld. De vakjury kiest de uiteindelijke drie finalisten.

Op 31 mei wordt hun managers tijdens de feestelijke finale gevraagd waarom zij hun secretaresse nomineerden. De finalisten zelf geven daarna een presentatie over hun vak en hun invulling daarvan en worden vervolgens door de juryleden nader ondervraagd. Diezelfde avond wordt de winnaar bekendgemaakt.

Manpower
Initiatiefnemer Manpower heeft in 1985 de Verkiezing Secretaresse van het Jaar in het leven geroepen om de belangrijke rol die de secretaresse binnen de organisatie vervult te benadrukken. Inmiddels is de Verkiezing Secretaresse van het Jaar uitgegroeid tot een van de belangrijkste en meest prestigieuze verkiezingen in Nederland. De winnaar van de verkiezing krijgt gedurende een jaar de titel van Secretaresse van het Jaar en vervult in dit jaar de rol van ambassadeur van het vak.