Persberichten stad Utrecht, 09.20 uur

Utrecht, 19-04-2007

Man gestoken tijdens ruzie in woning

UTRECHT - De politie heeft woensdagavond drie mannen aangehouden voor het plegen van geweld.

Omstreeks 20.10 uur kreeg de politie een melding dat er gevochten zou worden voor een flatwoning aan de St. Maartendreef. Op weg naar de locatie werd gemeld dat één van de verdachten in zijn auto was gestapt en op weg naar huis was om een vuurwapen te halen. Aan de hand van het kenteken werd de auto getraceerd en de 37-jarige bestuurder uit Utrecht via een uitpraatprocedure uit zijn auto gehaald en aangehouden.

Op de St. Maartendreef trof de politie voor een portiek een aantal personen aan. In een flatwoning werd een 19-jarige man uit Utrecht aangetroffen. De man had een steekwond opgelopen tijdens een ruzie en moest voor behandeling naar het ziekenhuis.

Uiteindelijk werden nog twee verdachten aangehouden. Een 40-jarige man uit Utrecht op de Nigerdreef en een 16-jarige jongen uit Utrecht op de Maanzaadstraat. De laatste verdachte gaf zich over in een tuin van een woning toen hij de diensthond zag aankomen. De politie onderzoekt de toedracht van de ruzie.

Vrouw beroofd

UTRECHT - Woensdagmiddag vond in de Stationshal een beroving plaats van een vrouw.

Een 27-jarige vrouw uit Tilburg liep omstreeks 15.05 uur via de Stationshal in de richting van het Moreelsepark. Plotseling werd de tas van de vrouw van haar schouder getrokken door een tot nu toe onbekende dader. Omdat de beroving in een flits plaatsvond, heeft het slachtoffer geen signalement kunnen afgeven. De politie is op zoek naar getuigen van deze straatroof. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Paardenveld, tel.: 0900 - 88 44.

Winkeldief aangehouden met volle boodschappenkar

UTRECHT - Bij een winkel aan de Roelantdreef heeft de politie woensdagavond een man aangehouden die met een volle boodschappenkar de winkel wilde verlaten zonder af te rekenen.

Personeel van de winkel zag omstreeks 18.40 uur dat een man met zijn kar in de richting van de uitgang liep. Tot grote verbazing van het personeel zagen zij hoe de man gewoon de winkel verliet zonder zijn volle boodschappenkar af te rekenen. Eénmaal buiten de winkel werd de 44-jarige man uit Culemborg aangehouden en aan de inmiddels gewaarschuwde politie overgedragen. Op het bureau bleek dat de man ook nog een boete had openstaan en zich niet kon legitimeren. Hij werd voor verhoor ingesloten.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT - Woensdagmiddag heeft de politie een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Tijdens de surveillance reden agenten over de Nolenslaan. Voor hen stond een auto midden op de weg stil. De bestuurder bleef staan en maakte geen aanstalten om weg te rijden. De agenten toeterden naar de bestuurder die uiteindelijk zijn auto in beweging zette en wegreed in de richting van de Samuel van Houtenstraat. Omdat het rijgedrag van de man toch wat vreemd was, besloten de agenten de bestuurder te controleren. Na een eerste blaastest bleek dat hij onder invloed was. Op het bureau wees de ademanalyse 350 ug/l uit. De 28-jarige bestuurder uit Utrecht werd met een proces-verbaal en een rijverbod van twee uur naar huis gestuurd.

Verkeerscontrole

UTRECHT - Woensdagmiddag heeft de politie op de Hopakker een verkeerscontrole uitgevoerd.

Tussen 13.10 en 15.10 uur werden in totaal zes bekeuringen uitgeschreven voor onder andere het niet dragen van de autogordel, het rijden met een verlopen APK en het niet kunnen tonen van een rijbewijs.