Gemeente Drechterland

19-4-2007
Drachterveld: Oosterblokker ontzien voor grondafvoer Ten noorden van Oosterblokker wordt een waterberging gerealiseerd met recreatiemogelijkheden: Drachterveld. De ontwikkelingen van dit project houden we voor u in de rubriek projecten. Inmiddels is duidelijk dat Oosterblokker wordt ontzien voor de afvoer van grond.

Het plan combineert werk met werk, wat in dit geval betekent dat de grond die vrijkomt wordt gebruikt voor een ander groot project: de versteviging van de dijk aan het Markermeer.

Procedures
Afgelopen donderdag, 12 april 2007, startte de artikel 19 WRO procedure voor dit plan. De stukken liggen nu ter inzage in het gemeentehuis in Hoogkarspel. Maar er is ook veel informatie op onze website in te zien. Bijvoorbeeld de mogelijke routes om de grote hoeveelheid grond af te voeren en de ruimtelijke onderbouwing. Er is nu nog niet precies duidelijk hoe de grond wordt afgevoerd; zelfs transport via het spoor is nog mogelijk. Maar dat de transporten via de Boekert, de Noorderdracht en de Zuiderdracht gaan lopen, ligt niet voor de hand. De overlast wordt hier gewoon te groot.

In de rubriek âprojectenâ is de uitgebreide planning voor de gehele artikel 19 procedure weergegeven. In deze eerste fase, die nog loopt tot en met 23 mei 2007, kunnen zienswijzen worden ingediend. U heeft hiermee de mogelijkheid het definitieve voorstel nog te beïnvloeden. Nadat deze zienswijzen zijn verwerkt, wordt een definitief plan vastgesteld.

Planning
De planning van dit project is behoorlijk strak opgesteld. Dit allemaal om ervoor te zorgen dat op tijd kan worden begonnen met het werk aan de dijk. Op dit moment verwachten we die planning te kunnen halen. Maar het is altijd mogelijk dat er wat meer tijd nodig is om een zorgvuldige behandeling mogelijk te maken.

Zie ook: www.drechterland.nl/drachterveld

---