Persberichten Rijn & Venen, 09.55 uur

Utrecht, 19-04-2007

Geen richting

HARMELEN Vanwege een verkeersovertreding liepen in de nacht van woensdag 18 op donderdag 19 april een automobilist en zijn passagier tegen de lamp.

Rond 02.20 uur zagen politiemensen dat een automobilist op de Rijksweg A12 bij tankstation Bijleveld de afslag nam, zonder daarbij richting aan te geven. De agenten spraken de bestuurder en zijn passagier, 35 respectievelijk 25 jaar oud en afkomstig uit Rotterdammer, aan.

De bestuurder bleek te worden gezocht door de Politie Rotterdam-Rijnmond en werd daarom aangehouden. De passagier kon zich niet legitimeren en werd om die reden aangehouden. Beide verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht. De 35-jarige man zal worden overgedragen aan politiemensen van het korps Rotterdam-Rijnmond.

Haastige motorrijder

MONTFOORT Een 53-jarige motorrijder uit Waddinxveen zal het enige tijd zonder zijn rijbewijs moeten stellen.

Rond 21.00 uur zagen politiemensen de motorrijder met hoge snelheid over de M. A. Reinaldaweg rijden. Hij werd geklokt op geijkt 144 km/u, na de wettelijk correctie werd dat 139 km/u, terwijl ter plaatse een maximumsnelheid van 80 km/u geldt.

Gezien de overschrijding van 59 km/u werd het rijbewijs van de Waddinxvener ingevorderd. Tevens is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Gordelcontrole

WOERDEN Bij een gordelcontrole op de Boerendijk op woensdag 18 april van 16.30 uur tot 17.05 uur werden acht overtreders bekeurd.

Mes

MAARSSEN Een 15-jarige jongen uit Utrecht werd op woensdagmiddag 18 april op de kermis aan de Herenweg aangehouden voor verboden wapenbezit.

Rond 17.00 uur kreeg de 15-jarige jongen woorden met twee meisjes. Kennelijk om hen bang te maken, deed hij zijn jas open, waardoor een mes zichtbaar werd. De meisjes gaven dat aan een kermismedewerker door, die de politie inschakelde.

Agenten zagen de verdachte in een botsautootje zitten. Hij zag hen echter ook en voelde kennelijk nattigheid. Toen hij uit het botsautootje stapte en werd gecontroleerd, bleek het mes te zijn verdwenen. Dat werd aangetroffen in het botsautootje waar hij net in had gezeten. De verdachte werd aangehouden, naar het politiebureau overgebracht en ingesloten. Het mes werd in beslag genomen. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Lasergun

ABCOUDE De politie heeft op woensdag 18 april van 11.45 uur tot 13.15 uur met een lasergun een snelheidscontrole op de Burgemeester des Tombesweg gehouden.

Negen automobilisten negeerden de maximumsnelheid van 50 km/u. De hoogst gelaserde snelheid was 72 km/u. De controlerende agenten kregen veel positieve reacties van fietsers/voetgangers die gebruik maakten van de oversteekplaatsen bij de verkeerslichten op de Burgemeester des Tombesweg.

Motorrijder gewond

WOERDEN Een 43-jarige motorrijder uit Bleiswijk raakte op woensdag 18 april gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 16.05 uur reed een 24-jarige automobiliste uit Kamerik over de Europabaan, komende uit de richting van de Rijksweg A12. De Kamerikse wilde op de kruising met de Jaap Bijzerweg linksaf slaan en het haar tegemoetkomende verkeer dat in file reed, maakte daarvoor ruimte. Op het moment dat zij afsloeg, zag zij de tegemoetkomende Bleiswijkse motorrijder die langs de file reed over het hoofd, met een aanrijding tot gevolg.

De motorrijder is met verwondingen aan een been per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden gebracht. De motor is door een takelbedrijf afgevoerd.

Verkeerscontrole

OUDEWATER Bij een verkeerscontrole op de Willeskop op woensdag 18 april van 12.00 uur tot 13.00 uur werden tien bekeuringen uitgeschreven. Zeven voor te hard rijden, met een topper van 92 km/u, en drie voor het negeren van het inhaalverbod.