Ingezonden persbericht


Esprit Telecom gekozen tot netwerkleverancier voor het Slachtoffer Volg Systeem

Amsterdam, 19 april 2007 ­ Esprit Telecom is door de Veiligheidsregio Utrecht geselecteerd als leverancier voor het netwerk dat als basis zal dienen voor een nieuw informatiesysteem dat een centrale rol speelt bij het volgen van slachtoffers in rampsituaties: het Slachtoffer Volg Systeem. Dit informatiesysteem maakt het mogelijk voor betrokken instanties, maar ook de familieleden van de slachtoffers, om te allen tijden te weten waar slachtoffers zich bevinden en in welke toestand.

Zaterdagmorgen 14 april organiseerden de Veiligheidsregio Utrecht (VRU), de Gemeente Utrecht, (Spoorweg)politie, Brandweer Utrecht en ProRail samen met een aantal Utrechtse ziekenhuizen een gezamenlijke rampenoefening in Utrecht, waarbij onder andere het Slachtoffer Volg Systeem werd getest.

"Tijdens de oefening heeft het netwerk van Esprit Telecom uitstekend gefunctioneerd", aldus Dhr. R.J. Schouwerwou, adjunct directeur GHOR van de Veiligheidsregio Utrecht. "Slechts vijf weken geleden hebben wij de opdracht aan Esprit Telecom verstrekt voor de levering van dit netwerk. Toch zijn zij in staat geweest om vóór 14 april het netwerk en bijbehorende verbindingen werkend op te leveren. Dit toont aan dat onze keuze voor Esprit Telecom de juiste is".

"Wij hebben deze opdracht op zo'n korte termijn kunnen realiseren omdat we geïnvesteerd hebben in een hoogwaardig, flexibel core netwerk", aldus Piet Grootenboer, directeur van Esprit telecom. "Hierdoor zijn we in staat om onze telefonie-, data- en securitydiensten te leveren over verschillende type netwerken, zoals bijvoorbeeld DSL, glas, of GPRS, onafhankelijk van de provider van deze netwerken".

Over Veiligheidsregio Utrecht (VRU)

Veiligheidsregio Utrecht is een samenwerkingsverband van de diverse organisaties die betrokken zijn bij rampenbestrijding en crisisbeheersing in de provincie Utrecht, waaronder brandweer, politie, Geneeskundige Hulpverlening bij Ongevallen en Rampen en de 29 Utrechtse gemeenten. Kijk voor meer informatie op www.vru.nl.

Over Esprit Telecom
Esprit Telecom startte in 1993 als eerste alternatieve telecomprovider naast KPN, en is nu één van de belangrijkste aanbieders van telecommunicatiediensten

met een compleet portfolio van telefonie-, data- en Internetdiensten voor de groot- en kleinzakelijke markt, overheden en non-profit instellingen. Esprit Telecom

is o.a. voorkeursleverancier voor BTG (Vereniging BedrijfsTelecommunicatie Grootgebruikers), de overheid in het kader van 'OT 2006', KHN (Koninklijke Horeca

Nederland), Uneto-VNI, NVG (Nederlands Verbond van de Groothandel). Kijk voor meer informatie op: www.esprittelecom.nl of neem contact op met Johan den Bakker, telefoon 020 5711 711.