Jim de Groot speelt The Wiz in gelijknamige musical

19.04.2007 / 10:24 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Van den ende theaterproducties

Van den ende theaterproducties

http://www.musicals.nl

Amsterdam, 19 april 2007

JIM DE GROOT SPEELT THE WIZ IN GELIJKNAMIGE MUSICAL

Jim de Groot is vanaf vandaag te zien in de hoofdrol van Wiz in de swingende feelgood musicalThe Wiz van Joop van den Ende Theaterproducties. In deze rol is hij de alternate van Jamai Loman.

Jim was onder andere te zien in The Blues Brothers, Mensch.. durf te leven, Aan de hand van Vivaldi, Il Maestro, Rocky over the Rainbow, Fame de Musical, Hair, Rent, Nilsson waarin hij hoofdrollen speelde. Daarnaast
speelde hij in diverse televisieseries waaronder Shouf Shouf, Koppel, Keyzer en de Boer Advocaten, Spangen en Baantjer. In 2005-2006 was hij te zien in de televisiedocumentaire Sagrada Familia en Gaudi .
Speelde in de films Trafalgar ER, Merry Christmas, Vincent and Theo en bracht diverse CD's uit, waaronder Mama, Mallûh Gabbûr en As You Wish.

Naast Jim de Groot worden de overige hoofdrollen vertolkt door Nurlaila Karim (Dorothy), Jerrel Houtsnee (Blikkeman), Peter Rijnbeek (Laffe Leeuw), Danny Yanga (Vogelverschrikker), Jamai Loman (The Wiz), Mathilde Santing (Glinda), Marjolijn Touw (Sadista) en Nicòle Berendsen (Acadabra).

De musical, o.a. bekend van de wereldhits 'A Brand New Day', 'Ease On Down The Road', vertelt het spannende en ontroerende avontuur van Dorothy op zoek naar innerlijke kracht. Wanneer Dorothy na een tornado in het wonderbaarlijke land van Oz belandt, gaat ze op zoek naar de tovenaar The Wiz die haar de weg terug naar huis kan vertellen. Tijdens haar zoektocht naar The Wiz ontmoet ze Blikkeman, een Vogelverschrikker en een Laffe Leeuw. Samen gaan ze op zoek naar huis, hart, verstand en moed maar bovenal zichzelf.


Noot voor de redactie/