Persberichten Binnensticht, 10.25 uur

Utrecht, 19-04-2007

Babbeltruc

BILTHOVEN- Op woensdagmiddag 18 april is een 85-jarige vrouw uit Bilthoven slachtoffer geworden van een babbeltruc.

Omstreeks 15.00 uur kreeg de politie een melding van een diefstal uit een woning op de Nimrodlaan in Bilthoven. Een getinte vrouw die gebrekkig Nederlands sprak, belde aan bij de woning van de 85-jarige vrouw. Ze vertelde dat ze een loodgieter nodig had en werd binnengelaten. Samen met het slachtoffer liep ze de keuken in om het benodigde onderdeel aan te wijzen. Na ongeveer 15 minuten verlaat de vrouw de woning waarna het slachtoffer erachter komt dat uit haar portemonnee een geldbedrag is weggenomen. Tevens is in de slaapkamer ongeveer 400,- gestolen. De verdachte werd niet meer aangetroffen.

Preventietip:

De politie waarschuwt om nooit onbekenden binnen te laten. Als iemand zegt van een bepaalde bedrijf te zijn, vraag dan altijd naar legitimatie of bel het bedrijf.

Verkeerscontrole

DE BILT - De politie heeft woensdagmiddag op de Soestdijkseweg een verkeerscontrole uitgevoerd.

Tussen 14.15 en 15.15 uur werd gecontroleerd ter hoogte van de Groenekanseweg. In totaal werden 53 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere het overschrijden van de maximum snelheid, het niet dragen van de gordel en het niet gebruikmaken van de verplichte rijstrook.