Persberichten Eemland zuid, 10.20 uur

Utrecht, 19-04-2007

Diefstal uit winkel

LEUSDEN- Op woensdagmiddag pleegden een man en een vrouw een diefstal in een winkel op de Grutterij. De politie zoekt getuigen.

Omstreeks 14.00 uur kreeg de politie een melding van een winkeldiefstal op de Grutterij. En man en een vrouw zouden goederen hebben gestolen en zijn weggerend. Ter plaatse werd een agent aangesproken door een vrouw die een man heel hard had zien wegrennen waarna hij een auto instapte die op de Blekerij geparkeerd stond. Meteen daarna stapte er nog een vrouw in waarop de auto wegreed in de richting van de Twijnderij. De dieven werden niet meer gevonden. De winkel beschikt over camerabeelden van de twee dieven. Het signalement luidt:

-Vrouw, tussen de 40 en 45 jaar oud, ongeveer 1,75 meter lang met een fors postuur en donker, kort haar. De vrouw droeg een witte jas met zwarte strepen met daaronder een wit T-shirt. Verder droeg de vrouw een blauwe spijkerbroek met donkere schoenen. Over haar schouder droeg ze een witte schoudertas.

-Man, tussen de 40 en 50 jaar oud, tussen de 1,85-1,90 meter lang met een fors postuur en grijs haar. Hij droeg een donkere leren jas, heupmodel met daaronder een appelgroen polo-shirt. Verder droeg hij een lichte spijkerbroek en zwarte schoenen. De man had een gouden oorbel in het linkeroor.

De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u iets gezien, neem dan contact op met de politie van district Eemland noord via telefoonnummer 0900-8844

Snelheidscontrole
HOOGLAND- Op woensdag 18 april hield de politie van 12.30 uur tot 14.30 uur een snelheidscontrole op de Bunschoterstraat. Er werden 978 voertuigen gecontroleerd waarvan vijftig te hard reden. De hoogste gemeten snelheid was 107 km/u terwijl 80 km/u is toegestaan. De overtreders krijgen hun bon thuis toegestuurd.