Stadsdeel ZuiderAmstel Amsterdam


Beheer multifunctioneel centrum Binnenhof in andere handen

Stadsdeel ZuiderAmstel heeft de contracten met ISS, beheerder van multifunctioneel centrum Binnenhof in Buitenveldert, ontbonden. ISS kwam sinds het begin van de samenwerking - in juli 2006 - de gemaakte afspraken met het stadsdeel niet na. Herhaaldelijke pogingen van het stadsdeel om hier verandering in te brengen, leverden niets op. Voorlopig heeft het stadsdeel de beheerderstaken overgedragen aan een ander bedrijf dat al werkzaamheden uitvoerde in het gebouw. Voor de exploitatie van de ontmoetingsruimte in het pand vinden gesprekken plaats met een aan de Hogere Hotelschool gelieerd uitzendbureau.

Multifunctioneel centrum Binnenhof biedt naast de ontmoetingsruimte o.a. onderdak aan twee basisscholen en verschillende welzijnsvoorzieningen. Maar ook kunnen er zalen voor commerciële doeleinden worden gehuurd. ISS zou hiervoor een marketingplan presenteren. Dat gebeurde niet. Stadsdeelvoorzitter Duco Adema, Welzijn, is teleurgesteld: "ISS heeft op meerdere vlakken niet geleverd. Ik vind het opmerkelijk dat ze ook de mogelijkheid om zalen voor een deel commercieel te verhuren, niet hebben opgepakt. We zullen nu zelf een marktonderzoek laten uitvoeren om te bekijken of het uitgangsconcept dat een deel van de zaalcapaciteit commercieel verhuurd wordt, kansrijk is. Voordeel daarvan is dat de kosten voor de welzijnsorganisaties lager kunnen blijven. Op basis van de uitkomsten zullen we met de raad en gebruikers een definitieve keuze maken voor het beheer."

Binnenhof is bijna twee jaar open. In overleg met de gebruikers is destijds afgesproken om het beheer over te laten aan een afzonderlijke, gespecialiseerde organisatie. Na een aanbestedingsprocedure sloot Stadsdeel ZuiderAmstel in de zomer van 2006 een overeenkomst met ISS.