Saxion Hogescholen
BR>

do 19 april 2007

Saxionstudenten werken samen met topontwerpers

Studenten van de opleiding Industrieel Product Ontwerpen (IPO) van Saxion Hogescholen in Enschede krijgen op 19 april de kans om samen te werken met gerenommeerde ontwerpers uit Nederland. De directeuren van twee toonaangevende ontwerpbureaus, Wolfram Peters van NPK industrial design in Leiden en Ries Meertens, met collega Bas Soltesz, van MMID Full Service Design Team BV in Delft verzorgen dan een workshop `Ontwerpmethodiek en creativiteit' voor de studenten.

De lectoren en de kenniskring Industrial Design hebben dit initiatief genomen om studenten IPO de mogelijkheid te geven vroegtijdig in contact te komen met de beroepspraktijk. De IPO-opleiding van Saxion is onlangs positief beoordeeld door de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO). Eén van de punten waarop Saxion met name goed scoorde is de kennisontwikkeling van de studenten. Deze vindt bij Saxion onder andere plaats door aan de actuele beroepspraktijk ontwikkeld studiemateriaal en via een opvallende interactie met de beroepspraktijk. Deze workshop met gerenommeerde ontwerpers is daar een mooi voorbeeld van.

Wolfram Peters is één van de drijvende krachten achter npk industrial design. Nadat hij aan de Technische Universiteit Delft was afgestudeerd bij het vermaarde duo Wim Rietveld en Emielle Truyen, was hij in 1979 medeoprichter van het `Ingenieursbureau Peters en Krouwel', dat later overging in het huidige npk industrial design. Wolfram is directeur en partner en verantwoordelijk voor npk Hamburg en npk products. Inmiddels heeft hij met zijn team vele hoogwaardige producten ontworpen, die tot ver over de oceaan bekroond werden met erkenningen. Een bekend voorbeeld is de Nederlandse postbrievenbus. Hij is een veelgevraagd spreker op zijn vakgebied en was in 2004/2005 parttime hoogleraar aan de Universiteit Duisburg-Essen in Duitsland.

Mede-eigenaar en oprichter Ries Meertens van MMID houdt zich bezig met de strategie, management, marketing en acquisitie en levert als consultant `Look & Feel' bijdragen aan diverse ontwerpprojecten. Meertens studeerde in 1989 af aan de bekende Rietveld Academie in Amsterdam en werkte bij ontwerpbureaus in Milaan en Utrecht. Bas Soltesz studeerde af aan de faculteit Industrieel Ontwerpen van de Technische Universiteit Delft. Na enige freelance projecten en een jaar bij een technisch bureau, is hij in 2005 bij MMID aan de slag gegaan. Soltesz staat bekend als een uitstekend visualizer en probleemoplosser, die vormgeving, maakbaarheid en gebruikersgemak weet te combineren tot optimale productoplossingen. MMID bestaat 15 jaar en legt zich vooral toe op projecten waarin technische complexiteit en gebruikersinteractie een rol van betekenis spelen. Zo heeft het bureau onder andere het biervat van de BeerTender ontworpen en werkt het voor diverse nationale en internationale opdrachtgevers in de Health & Care-markt.

Informatie is te verkrijgen bij: m.t.lammers@saxion.nl


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------------