Politie Groningen

Donderdag 19 april 2007

Provincie Groningen, 19-04-2007

Groningen: politie zoekt getuigen aanrijding

De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding tussen een personenauto en een vrachtauto op dinsdag 10 april. Een 31-jarige vrachtwagenchauffeur uit Wildervank reed over de Friesestraatweg. Een 51-jarige automobilist uit Groningen reed over de Siersteenlaan. Op de kruising kwamen beide voertuigen met elkaar in botsing. Het ongeval gebeurde omstreeks 13.00 uur. Beide bestuurders verklaarden door groen gereden te zijn. Mensen die de aanrijding hebben zien gebeuren kunnen contact opnemen met de Regiopolitie Groningen, via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Groningen: fietsster gewond na ongeval

Een 13-jarige fietsster uit Slochteren is woensdagmorgen gewond geraakt bij een aanrijding met een 30-jarige automobiliste uit Garrelsweer. Het meisje reed op de kruising Woldweg-Borgweg-Rollen in Groningen en gaf geen voorrang aan de automobiliste. Deze kon haar niet meer ontwijken. De tiener is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie.

Groningen: rood lichtcontrole

De politie heeft woensdagochtend een rood lichtcontrole gehouden op de Hereweg in Groningen. Bij de controle zijn 17 bekeuringen uitgeschreven. Zestien fietsers reden door rood en één voetganger negeerde het rode verkeerslicht.

Groningen: beginnend bestuurder rijbewijs kwijt

Een 22-jarige automobilist uit Hoofddorp moest woensdagnacht zijn rijbewijs inleveren. De man bleek bij controle onder invloed van 1,4 promille alcohol. Aangezien hij een beginnend bestuurder is, is zijn rijbewijs ingevorderd. Zijn auto is op het politiebureau gestald. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: bromfietser botst op auto

Een 31-jarige bromfietser uit Groningen zag woensdagmiddag op het Damsterdiep te laat dat een auto voor hem stilstond. De Stadjer botste daardoor achterop de wagen, bestuurd door een 27-jarige inwoner van Hoogezand. De bromfietser liep letsel op aan zijn enkel.

Groningen: diverse overtredingen bij controle

Een verkeerscontrole door de politie op de Rijksweg in Groningen bracht woensdagavond diverse overtredingen aan het licht. Er werden bekeuringen uitgedeeld voor onder meer het niet dragen van de gordel, het niet bij zich hebben van de benodigde rij- en kentekenbewijzen en het niet handsfree bellen. Drie weggebruikers bleken nog een boete te moeten betalen. Een bromfietser kon lopend verder, hij bleek nog geen 16 jaar. In totaal werden 160 voertuigen gecontroleerd. Alle bestuurders ondergingen eveneens een alcoholtest. Niemand had teveel gedronken.

Bedum: opstootje na tikje tegen spiegel

De politie werd woensdagavond in Bedum geconfronteerd met twee groepen jongeren die elkaar aan het uitdagen waren. Aanleiding tot het geheel was een ogenschijnlijke futiliteit; een 18-jarige inwoner van Bedum zou de spiegel van de auto van een 21-jarige inwoner van Leek hebben geraakt. Beiden gaven elkaar de schuld. Toen de politie arriveerde, stond een aantal bekenden van beide partijen niet al te vriendelijk tegenover elkaar. Een escalatie werd voorkomen. De inwoner van Leek kreeg een proces verbaal omdat zijn auto niet was gekeurd. Bij hem werd ook een mes in beslaggenomen.

Kolham: bon voor posters plakken

Een 24-jarige inwoner van Midwolda liep woensdagmiddag een bekeuring op omdat hij bij Kolham illegaal posters aan het plakken was. Politieagenten zagen dat de man posters onder het viaduct van de provinciale weg ophing. De benodigde vergunningen had hij niet op zak. De resterende posters, ruim 100, werden in beslaggenomen.

Veendam: kwekerij onder tuinhuisje

De politie stuitte woensdag in Veendam op een nogal ongebruikelijk locatie voor een hennepkwekerij. De politie had het vermoeden dat er in een woning aan de Ommelanderwijk softdrugs zou worden geteeld. Een zoektocht door het huis leverde in eerste instantie niet echt iets concreets op. Iets later zagen agenten dat er licht in een kruipruimte scheen. Verderop in die ruimte bleek een afzuigbox geplaatst. De bewoner, een 43-jarige man, gaf zich daarop gewonnen en nam de politiemensen mee naar de kwekerij. Deze bleek onder de grond van een tuinhuisje te zijn gevestigd. De aanwezige planten, 170 stuks, en diverse apparatuur werd in beslaggenomen. De stroom voor de kwekerij werd illegaal afgetapt.

Vledderveen: het spoor bijster

Een politieagent zag woensdagmiddag dat een automobilist op de Ontsluitingsweg in Vledderveen alle moeite had om zijn wagen op de weg te houden. De bestuurder, een 52-jarige inwoner van Roswinkel, had de hele breedte nodig en wist tot twee keer toe net te voorkomen dat hij een sloot in zou rijden. Nadat de man een stopteken had gekregen en hij zijn auto tot stilstand had gebracht, viel hij bijna uit de wagen. Een alcoholanalyse toonde met een score van bijna 2 promille de oorzaak van s mans gedrag aan. Het rijbewijs van de Drent is ingevorderd. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.

Lageland: wielrenner onderuit

Een 31-jarige wielrenner uit Groningen kwam woensdagavond in Lageland hard ten val. De man sloeg waarschijnlijk onderuit nadat hij met zijn fiets in een richel in het wegdek terecht was gekomen. De wielrenner, die geen helm droeg, liep hoofdletsel op. Hij werd per ambulance naar een ziekenhuis gebracht.