Politie Drenthe

Donderdagmorgen

Assen, 19-04-2007

Politie ontmantelt hennepkwekerijen

ASSEN - De politie heeft woensdagmiddag een hennepplantage ontmanteld aan de Nobellaan. De plantage bevond zich in een afgesloten schuur in de achtertuin van een woning. Agenten troffen in eerste instantie alleen een aantal lege plastic bloempotten en een gebruikte koolstoffilter aan op de zolder van de woning. Vervolgens werd in een schuur een inwerking zijnde plantage van 135 hennepplanten ontdekt. Een 31-jarige vrouw werd ter plekke aangehouden en een 16-jarige jongen werd als verdachte gehoord. Even later kwam de 31-jarige bewoner thuis en werd aangehouden. Het energiebedrijf vond tevens in de meter een illegale stroomaftapping. (07-119495)

NIEUW AMSTERDAM - Woensdagmiddag troffen agenten een hennepkwekerij aan in een pand aan de Valkeniersweg. Zeker 300 planten en bijbehorende accessoires werden aangetroffen. De politie heeft vier aanhoudingen verricht. Een 33-jarige man uit Zwaag, een 25-jarige man uit Purmerend en een 41-jarige man uit Hoorn werden aangehouden. de vierde aanwezige, een 28-jarige man, werd ook aangehouden De goederen zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. (07-132010)

Alcoholcontrole in Noord Drenthe

RODEN - Woensdagavond en nacht is op diverse plaatsen in Norg, Roden en Assen een alcoholcontrole gehouden. Daarbij zijn 300 blaastesten afgenomen. Een automobilist uit Roden bleek teveel te hebben gedronken. Hij reed op het Oosteinde in Roden met een promillage van ruim 1,5. Bij de controle, die in samenwerking met VVN is gehouden, zijn twaalf medewerkers ingezet.

Politie onderzoekt tasjesroof

EMMEN - Woensdagmiddag is een 52-jarige vrouw uit Beetsterzwaag het slachtoffer geworden van een tasjesroof. De vrouw was aan het winkelen in een supermarkt aan de Wilhelminastraat. Zij werd afgeleid door een onbekende vrouw en ondertussen werd haar tas uit haar winkelwagentje gestolen. Na de aangifte van de vrouw, heeft de politie een onderzoek ingesteld. (07-132239)

Agenten treffen gestolen auto aan

ASSEN - In de nacht van woensdag op donderdag reden surveillerende agenten over de Balkenweg. Op een gegeven moment zagen zij een auto rijden waarvan het achterlicht kapot was. De auto sloeg vervolgens de Balkendwarsweg op en reed vervolgens de Hoofdvaartsweg op richting de Europaweg. Toen de auto bij de verkeerslichten moest wachten zagen de agenten dat de auto schade had. De achterzijde was zwaar beschadigd en de bumper sleepte over de grond. De kofferbakklep was vastgemaakt aan de carrosserie met een draadje. Bij navraag bleek de auto niet verzekerd te zijn en de APK was vervallen. Tevens stond de auto gesignaleerd als gestolen. Toen het groen licht werd sloeg de auto de Asserwijk in. De automobilist kreeg een stopteken en werd aan de kant gezet. De 38-jarige bestuurder werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie onderzoekt de zaak. (07-132427)

Man raakt macht over het stuur kwijt

ZUIDWOLDE - Woensdagmiddag reed een 21-jarige man uit Havelte met zijn auto over de Sjoert. Op een gegeven moment verliest hij de macht over het stuur en botst tegen een boom. Zowel de bestuurder als de 21-jarige mannelijke inzittende uit Zuidwolde raakten daarbij gewond. Het dak moest van het voertuig worden geknipt om de inzittende uit zijn benarde positie te kunnen bevrijden. De slachtoffers zijn opgevangen door het aanwezige ambulancepersoneel en overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder bleek alleen een gekneusd borstbeen te hebben en mocht na onderzoek weer naar huis. De inzittende had een gecompliceerde polsbreuk en een gebroken borstbeen opgelopen en moest nog even blijven. (07-132310)

Verkeerscontrole

RUINEN Donderdag heeft de politie in Ruinen en omgeving een verkeerscontrole gehouden. Daarbij zijn zes bestuurders bekeurd. Twee bestuurders reden te snel, twee droegen geen gordel, een zat te bellen achter het stuur, en een bromfiets reed over de rijbaan in plaats van het verplichte fietspad. De komende tijd worden in Ruinen en andere dorpen in de gemeente De Wolden vaker dergelijke controles gehouden. Daarbij wordt onder meer gelet op de autogordels en het juist gebruik van kinderzitjes. (07-132304)

Politie vordert rijbewijs in

RUINERWOLD - Woensdagmiddag heeft de politie een snelheidscontrole gehouden ter hoogte van Weerwille op de N375. De agenten maakten tijdens deze controle gebruik van de lasergun. Een 54-jarige man uit Giethoorn werd gelaserd met een gecorrigeerde snelheid van 141 kilometer per uur. Op deze weg geldt een maximumsnelheid van 80 kilometer per uur. De man werd staande gehouden en het rijbewijs werd ingevorderd. (07-132285)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ernest Zinsmeyer, telefoon 0592 451280.