Politie Haaglanden

Persberichten van 19 april

Haaglanden, 19-04-2007

Fietsendieven betrapt
Den Haag - Een oplettende getuige zag woensdagavond 18 april om 23.00 uur twee jongemannen rommelen aan een fiets die op de Loosduinsweg geparkeerd stond. Hij belde daarop de politie die een kijkje ging nemen en beide mannen aantrof bij de fiets. De twee mannen, Hagenaars van 17 en 23 jaar, werden aangehouden. De politie onderzoekt de zaak.

Bellend achter het stuur
Den Haag - Niet handsfree bellen is een 39-jarige man uit Capelle aan den IJssel duur komen te staan. Agenten zagen de man woensdagmorgen 18 april omstreeks 11.30 uur al telefonerend in zijn personenauto rijden op de Kamperfoeliestraat. De man bleek een rijontzegging te hebben, waarop hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek de man ook nog openstaande boetes te hebben voor een bedrag van 693,-. Nadat de man de boetes had betaald, kon hij met een proces verbaal op zak weer naar huis.

Illegaal plakken
Den Haag - Surveillerende agenten zagen woensdag 18 april omstreeks 12.50 uur een man posters plakken op een elektriciteitshuisje aan de Albardastraat. Naast de man stond een bestelauto geparkeerd. In deze auto zat een tweede man. Beide mannen werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tegen de mannen is proces verbaal opgemaakt, waarna zij weer werden heengezonden. De posters, lijm en bezems werden vernietigd.

Mannen betrapt bij stelen sportkleding
Den Haag - Twee 19-jarige Hagenaars zijn woensdagmiddag 18 april in een warenhuis aan de Grote Marktstraat op heterdaad betrapt bij de diefstal van sportkleding. Beveiligers van het warenhuis zagen dat de mannen op de sportafdeling kleding pasten en vervolgens prijskaartjes verwijderden. Nadat de verdachten de kleding in een tas hadden gedaan en via de roltrap het warenhuis wilden verlaten, werden zij aangehouden en overgedragen aan de politie. De twee hadden sportkleding met een totale waarde van 285,75 weggenomen. Tijdens het verhoor bekenden ze de diefstal en gaven ze aan dat ze schade wilden vergoeden.

Fietsster raakt gewond
Den Haag - Een 42-jarige Haagse fietste woensdag 18 april rond 12.15 uur over het fietspad van de Slachthuisstraat richting Laak toen een 44-jarige automobilist vanuit de Molenstraat de Slachthuisstraat op reed. Helaas zag hij de fietsster over het hoofd, met een aanrijding tot gevolg. De GGD vervoerde het 42-jarige slachtoffer met onbekend letsel naar het ziekenhuis.

Jongens vernielen ruit van tram
Den Haag - Vier jongens vernielden woensdag 18 april rond 12.30 uur een ruit van een tram op het Jonckbloetplein. Nadat zij de ruit kapot sloegen, liepen zij weg. Na een korte achtervolging kon de politie al snel één verdachte in zijn kraag pakken. De andere drie dachten de agenten te slim af te zijn, maar zij liepen ter hoogte van de Damasstraat in de armen van de politie. In totaal zijn vier Haagse jongens in de leeftijd van 14 t/m 17aangehouden voor de vernieling.

Vechtpartij pizzakoerier en automobilist
Den Haag - Een verkeersincident zorgde woensdag 18 april rond 18.00 uur voor een vechtpartij tussen een 18-jarige pizzakoerier uit Den Haag en een 44-jarige Haagse automobilist. Op de Lippe-Biesterfeldweg zaten beide partijen elkaar dwars tijdens het rijden, waardoor de automobilist uitstapte en op de koerier afstapte. Er vielen over en weer klappen en beiden liepen hierdoor verwondingen op. De mannen deden aangifte tegen elkaar, waarna de politie de twee aanhield. De politie onderzoekt de aanleiding van de vechtpartij.

Vader en dochter gewond bij aanrijding
Den Haag - Tijdens een aanrijding met een 22-jarige automobiliste uit Den Haag, raakten een 56-jarige scooterbestuurder en zijn 14-jarige dochter uit Delft gewond. Ze reden op een scooter over het kruispunt van de Erasmusweg met de Anna Bijnslaan toen zij met de 22-jarige automobiliste in botsing kwamen. De GGD vervoerde vader en dochter naar het ziekenhuis, waar al snel bleek dat zij meerdere breuken hadden opgelopen. Het is nog niet duidelijk hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren. De politie onderzoekt de zaak.

Zonder helm en bromfietscertificaat
Den Haag - Een politieagent controleerde woensdag 18 april om 14.40 uur een man op een bromfiets op de Waldorpstraat. De 23-jarige bestuurder uit Voorburg droeg geen helm en reed midden op de weg. Toen de Voorburger de agent zag, schoot hij met hoge snelheid het fietspad op. De agent kon hem aan de kant zetten en toen bleek dat de man ook geen bromfietscertificaat had, kon de verdachte meerdere bekeuringen incasseren.

Zonder rijbewijs en verzekering
Wassenaar - Een 33-jarige vrouw uit Wassenaar reed donderdag 19 april om 05.30 uur zonder licht op een snorfiets. Toen agenten haar daarop aanspraken bleek dat ze ook geen bromfietscertificaat had. Tevens was de snorfiets niet verzekerd. De vrouw kreeg een boete en moest lopend verder.

Baldadige jeugd
Voorburg - Agenten die woensdag 18 april om 20.20 uur op een melding van baldadige jeugd reageerden, troffen een groep jeugd aan in het Sijtwendepark. Op speeltoestellen zagen ze nog verse bekladdingen en ze vonden stiften in de prullenbak. Drie jongens en één meisje uit Leidschendam (15-21 jaar) konden geen legitimatie tonen en moesten mee naar het bureau.

Spijkerbroek zonder te betalen
Leidschendam - Een 32-jarige man uit Zoetermeer probeerde 18 april om 16.30 uur zonder te betalen met een spijkerbroek een winkel in het winkelcentrum Leidschenhage te verlaten. Agenten die hem aanhielden constateerden dat op het politiebureau dat het niet de eerste keer was voor de Zoetermeerder. Hij kreeg een dagvaarding en moet zich op een later moment voor de rechter verantwoorden.

Man verdacht van auto inbraken
Rijswijk Een 35-jarige man uit Den Haag is op 19 april omstreeks 04.50 uur aangehouden op de Rembrandtkade. Een getuige had de man rond enkele geparkeerd staande autos zien lopen en zag hem vervolgens een auto ingaan en weer uitkomen. Hij vertrouwde de man niet en belde direct de politie. Agenten hielden de man aan op verdenking van inbraak in autos. In de omgeving werden acht geparkeerd staande autos aangetroffen die waren opengebroken. De politie onderzoekt of de man ook hiervoor verantwoordelijk is.

Kind aangereden bij oversteken
Naaldwijk (Westland) Een 6-jarig jongetje uit Naaldwijk is woensdag 18 april om 16.25 uur aangereden op de kruising Handellaan met de Kruisweg. Het kind zou de weg zijn opgerend en werd aangereden door een auto, die werd bestuurd door een 38-jarige vrouw uit De Lier. Het kind had last van zijn voet en is door de GGD naar zijn huis gebracht. Zijn verwondingen vielen mee en hoefde niet naar het ziekenhuis.

Spijtoptant
Delft Een 44-jarige Delftenaar meldde zich woensdag 18 april om 13.00 uur aan het bureau. De man verklaarde thuis een hennepkwekerij te hebben opgericht maar kreeg spijt van zijn daad. Angst om bij ontdekking zijn huis kwijt te raken was de drijfveer voor de man om zijn daad op te biechten en zijn kwekerij af te breken.

Fijne vriend
Delft Een 29-jarige automobilist uit Zoetermeer veroorzaakte woensdag 18 april om 13.30 uur een aanrijding op het parkeerterrein aan de Olof Palmestraat. De vrouw beschadigde bij het inparkeren een andere personenauto en parkeerde vervolgens haar voertuig in een parkeervak en liep de winkel binnen. Dankzij een oplettende getuige werd de vrouw achterhaald en kon zij alsnog met de benadeelde het schadeformulier invullen. De vrouw verklaarde op advies van haar vriend zo gehandeld te hebben. De Zoetermeerse chauffeuse kreeg een proces-verbaal.

Babbeltruc
Delft Een 83-jarige bewoonster van een woning aan de Oostsingel werd woensdag 18 april het slachtoffer van een babbeltruc. Omstreeks 08.15 uur werd er bij de vrouw aangebeld en nadat zij had opengedaan stond er een vrouw voor de deur die een onsamenhangend verhaal oplepelde en uiteindelijk en bedrag van 10,- wilde hebben. De oudere dame wilde haar geld pakken en de vrouw pakte vervolgens een geldbedrag uit handen van de verbouwereerde vrouw. Hierna vertrok ze in onbekende richting. De politie stelt een onderzoek in.

Zakkenrollers aangehouden
Delft Dankzij de oplettendheid van beveiligingspersoneel in winkelcentrum In de Veste kon de politie woensdag 18 april om 14.30 uur twee vrouwen aanhouden. De vrouwen (19 en 25 jaar) werden op heterdaad betrapt op het moment dat zij van een nietsvermoedende vrouw de portemonnee uit haar handtas rolden. Aan het bureau bekenden zij de zakkenrollerij en die van dinsdag 13 maart waarbij van oudere vrouw met rollator ook haar portemonnee werd gerold. Beiden vrouwen worden vandaag voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Man beledigt parkeercontroleurs
Delft Een 21-jarige automobilist uit Delft werd woensdag 18 april om 16.15 uur aangehouden op de Hooikade. De man kreeg een proces-verbaal voor een parkeerovertreding. Hij beledigde vervolgens de twee medewerkers en schold ze uit. Met een proces-verbaal voor belediging en de parkeerbon werd de man later weer in vrijheid gesteld.

Heterdaadje
Delft Twee inwoners uit Delft (15 en 18 jaar) werden woensdag 18 april om 22.00 uur aangehouden op de Kringloop. Beide jongeren werden betrapt op het moment dat ze een bromfiets wilden wegnemen. Nadat de politie poolshoogte kwam nemen zagen zij de twee mannen hard wegrennen. Een kon direct worden achterhaald. Een tweede werd uit de struiken gevist.