Gemeente Den Haag

Alle paviljoens moeten tegelijk worden afgebroken

Verlenging van het strandseizoen is mogelijk, onder de voorwaarde dat álle paviljoens tegelijk worden afgebroken. Dat hebben Burgemeester en Wethouders gisteren besloten. De verlenging is tot maximaal half oktober.

De gemeente neemt deze beslissing naar aanleiding van een tweejarige pilot tussen 2004 en 2006. Uit deze pilot blijkt dat: de gemeente beheersmatig geen problemen kent met een verlenging op het Noorder- en Zuiderstrand;
de meeste strandexploitanten zich hebben gehouden aan de voorwaarden; de samenloop van de afbouw van de paviljoens en de geplande evenementen op het strand niet altijd goed verliep; er nauwelijks overlast is geconstateerd door gemeente en politie; bewoners en boulevardondernemers liever geen verlening van het strandseizoen hebben;
de meerderheid van de paviljoenhouders voorstander van verlening zijn.

Duur verlenging
De duur van de seizoensverlenging is beperkt, omdat de gemeente rekening moet houden met de regelgeving van het Hoogheemraadschap Delfland. Deze bepaalt dat het strand op 1 november leeg moet zijn. Omdat sommige paviljoens lange tijd nodig hebben om af te bouwen en er tijdens de herfstvakantie om veiligheidsredenen niet afgebouwd mag worden, geldt de seizoensverlening tot half oktober 2007.

Beslissing
De gemeente heeft besloten om met de strandpaviljoenhouders in overleg te treden over verlenging van het strandseizoen. Achterliggende reden hierbij is ook dat de horecaondernemers op de boulevard er last hebben van hebben als de paviljoens niet tegelijk worden afgebroken.