Gemeente Abcoude


AGENDA/BESLUITENLIJST
VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 10 april 2007

O P E N B A A R

PORTEFEUILLE: burgemeester J. Streng


1. Concept-besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 3 april 2007. Toelichting:
Wekelijks wordt de besluitenlijst van de vorige vergadering vastgesteld. Ambtelijk advies:
Instemmen met de besluitenlijst.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Aanpassen reeds verleend mandaat terzake opleggen last onder dwangsom wegens ontbreken toereikende milieuvergunning dan wel AmvB-melding. Toelichting:
Het college heeft bij besluit van 13 september 2005 de directeur van de Milieudienst Noord-West Utrecht (RMD) gemandateerd om de indiening af te dwingen van een aanvraag om een milieuvergunning door het opleggen van een last onder dwangsom op te leggen wegens het inwerking hebben van een inrichting zonder vergunning of AMvB-melding. Thans wordt verzocht in te stemmen met intrekking van dit mandaat en in te stemmen met een nieuw, aangepast mandaat overeenkomstig de verwoorde nieuwe uitgangspunten. Ambtelijk advies:

1. Intrekken van het mandaatbesluit van 13 september 2005;
2. De directeur van de Milieudienst Noord-West Utrecht mandaat verlenen tot het opleggen van een last onder dwangsom indien een inrichting in werking is zonder vereiste of toereikende milieuvergunning of melding op grond van een AmvB krachtens de Wet milieubeheer, inclusief eventuele inning, inschakeling van een deurwaarder, zonodig (middels een procureur) voeren van een procedure van verzet bij de rechtbank en intrekking van de dwangsom;
3. Dit mandaat verlenen voor het opleggen van lasten onder dwangsom tot een maximum van 50.000,- volgens bijgaande tabel.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

3. Planning aanleg Derde Brug/herinrichting Broekzijdselaan. Toelichting:
De provincie Utrecht heeft het project "Aanleg 3e Brug" opgenomen in het definitief bestedingsplan BDU 2007. Om dit bedrag ook daadwerkelijk te ontvangen dient het project onder andere op uiterlijk 31 december 2007 te starten. Om inzicht te krijgen in de haalbaarheid is bijgevoegd schrijven opgesteld. Ambtelijk advies:
Geadviseerd wordt bijgevoegde informatie voor kennisgeving aan te nemen. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten. B&W dringen -mede met het oog op het provinciaal subsidie- aan op een goede bewaking van de planning.


---

PORTEFEUILLE: wethouder D.L. Kok


1. Voorontwerpbestemmingsplan Meerbad 2007. Toelichting:
Nu het voorontwerpbestemmingsplan is opgesteld, kan gestart worden met het wettelijk verplichte overleg met betrokken instanties en overheden. Op basis van de wet is geen inspraak verplicht. Gezien de aard van ontwikkelplannen is het houden van inspraak toch wenselijk. Ambtelijk advies:
Het voorontwerpbestemmingsplan vrij te geven voor inspraak (inclusief inspraakmiddag/avond) en het voorontwerp te verspreiden onder de gebruikelijke instanties voor overleg overeenkomstig artikel 10 Besluit op de ruimtelijke ordening 1985.
Besluiten dat een ieder, vanaf de dag na publicatie, voor een periode van 6 weken mondeling of schriftelijk inspraak kan leveren.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Verzoek van de eigenaar van Stigterhof 23a te Abcoude om handhavend op te treden tegen de kleurwijziging van de gevel van kinderdagverblijf Piekelepiek. Toelichting:
Betrokkene heeft bezwaar gemaakt tegen het besluit van uw college om niet handhavend op te treden tegen de kleurwijziging van kinderdagverblijf Piekelepiek. Het bezwaarschrift is voorgelegd aan de Commissie Bezwaarschriften. De Commissie adviseert uw college betrokkene in haar bezwaren ontvankelijk te verklaren en het bestreden besluit in stand te laten onder een aanvullende motivering van de welstandscommissie. Voorgesteld wordt het advies van de Commissie over te nemen. Ambtelijk advies:
Voorgesteld wordt het bezwaarschrift ontvankelijk, doch ongegrond te verklaren. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

PORTEFEUILLE: wethouder C.N. Veldhuijzen van Zanten

PORTEFEUILLE: wethouder J. Vonk-Vedder


1. Huisvestingsproblematiek Scholen, Kinderopvang en overige welzijnsaccommodaties. Toelichting:
De huisvestingsproblematiek van de scholen, kinderopvang en een aantal overige welzijnsaccommodaties zijn in beeld gebracht. Om tot concrete uitwerking van mogelijke oplossingen over te kunnen gaan, waarin ook het college zich kan vinden, is het noodzakelijk dat een uitspraak wordt gedaan over oplossingsrichtingen en uitgangspunten. Geadviseerd wordt akkoord te gaan met de opgestelde oplossingsrichtingen en uitgangspunten en i.v.m. de wettelijke verplichting prioriteit te geven aan de huisvestingsproblematiek van de scholen en de buitenschoolse opvang.
Ambtelijk advies:
Akkoord gaan met de opgestelde oplossingsrichtingen en uitgangspunten voor de geformuleerde huisvestingsproblematiek waarbij prioriteit wordt gegeven aan de oplossingen voor de huisvestingsproblematiek van de scholen en de buitenschoolse opvang. B&W-besluit:
Wordt een week aangehouden. B&W willen een breder overleg in bijzijn van het sectorhoofd en rapporteur op 17-4 te 12.00 uur. De collegeleden krijgen vooraf een kopie van het stuk.
---


2. Opstellen van een Woonvisie aan de hand van resultaten woonbehoefte-onderzoek. Daarbij dienen eerdere onderzoeken als bouwstenen. De woonvisie bevat ook een opstap voor prestatieafspraken met de woningbouwcorporatie. Toelichting:
Een Woonvisie maakt het mogelijk een gedegen afweging te kunnen maken voor de vraagstukken op het gebied van wonen en woonomgeving. Daarvoor wordt een woonbehoefteonderzoek gedaan en wordt gebruik gemaakt van resultaten uit andere onderzoeken. Een belangrijke impuls hiertoe is het realiseren van Abcoude Zuid en het onderbouwen van prestatieafspraken met de woningbouwcorporatie.
Ambtelijk advies:

- Instemmen met en besluiten tot het opstellen van een Woonvisie;
- het bureau Companen opdracht geven tot het uitvoeren woonbehoefteonderzoek en het het opstellen van de Woonvisie nadat een krediet is verstrekt;
- voor het uitvoeren ervan de raad een voorstel doen een krediet beschikbaar stellen. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

Aldus vastgesteld in de B&W-vergadering van 17 april 2007. De secretaris, de burgemeester,


---

MANDAATBESLUITENLIJST
BEHORENDE BIJ DE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 10 april 2007

O P E N B A A R

PORTEFEUILLE: burgemeester J. Streng


1. Aanpassing besluit van 27-3-2007; ontheffing Hoveniersbedrijf Brandse. Toelichting:
Op 20 maart 2007 is een verzoek binnengekomen van Hoveniersbedrijf Brandse om toestemming voor het mogen parkeren op voetpaden/trottoirs in beheer van gemeente Abcoude. Dit in verband met de uitoefening van hovenierswerkzaamheden. Geadviseerd wordt de ontheffing te verlenen onder voorwaarden gesteld in de brief van 27 maart 2007. Het besluit wordt uitgebreid met een aanhangwagen op kenteken. Officiële stukken van 27-3-2007, verzonden naar aanvrager, zijn ingenomen en per 2-4-2007 aangepast en verzonden naar aanvrager. Ambtelijk advies:
Geadviseerd wordt besluit van 27-3-2007 aan te passen met aanvullende ontheffing voor aanhangwagen op kenteken.
Mandaatbesluit d.d. 2-4-2007:
Overeenkomstig voorstel besloten.

PORTEFEUILLE: wethouder D.L. Kok


1. Aanvraag lichte bouwvergunning plaatsen dakkapellen voor en achter, Voordijk 3, Abcoude. Ambtelijk advies:
Bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 2-4-2007:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Aanvraag reguliere bouwvergunning oprichten bedrijfsgebouw Hollandse Kade 35, Abcoude. Ambtelijk advies:
Bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 2-4-2007:
Overeenkomstig voorstel besloten.

3. Aanvraag reguliere bouwvergunning tijdelijk verplaatsen rijwielstalling naar het nieuwe station voor een periode van ongeveer 6 maanden, nabij nieuwe station/Spoorlaan, Abcoude. Ambtelijk advies:
Tijdelijke vrijstelling en bouwvergunning verlenen voor een periode van max. 6 maanden (art. 45 WW). Mandaatbesluit d.d. 5-4-2007:
Overeenkomstig voorstel besloten.

4. Aanvraag lichte bouwvergunning vergroten woonhuis, Haagwinde 57, Abcoude. Ambtelijk advies:
Bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 4-4-2007:
Overeenkomstig voorstel besloten.


---