Ingezonden persbericht


VisionWaves (Zeist) krijgt miljoenenopdracht Chileense Luchtmacht

Eerste spin off voor Nederlandse industrie

Beheer, logistiek en vliegveiligheid van de door Nederland geleverde F-16 gevechtsvliegtuigen

Zeist, 19 april 2007 --- VisionWaves, het Nederlandse management adviesbureau, dat al eerder van de Nederlandse Defensie de opdracht kreeg voor de implementatie van een geautomatiseerd systeem voor onderhoud en logistiek van door Nederland aan Chili geleverde F-16 toestellen, heeft nu van het Zuid-Amerikaanse land een belangrijke vervolgopdracht gekregen. Vandaag wordt een contract getekend dat de Chileense Luchtmacht de rechten verleent op de softwarelicenties van VisionWaves en haar softwarepartner ILIAS Solutions.

Met de overeenkomst is vele manjaren werk voor VisionWaves gemoeid. Deze opdracht is de eerste spin off voor de Nederlandse industrie van de F-16 verkoop door de Nederlandse overheid. De financiering van het contract wordt verzekerd door de Amerikaanse fabrikant van de F-16, Lockheed Martin.

In september 2006 zijn door Nederland de eerste zes van in totaal achttien F-16 gevechtsvliegtuigen geleverd aan de Chileense Luchtmacht . Gelijktijdig is toen gestart met de implementatie van het Nederlands-Belgische softwarepakket, waarmee configuratiemanagement, onderhoud en de logistiek van de toestellen integraal uitgevoerd kan worden. Dit leidt tot een verhoging van de inzetbaarheid en het waarborgen van de luchtwaardigheid. Die inzetbaarheid is een voortdurend punt van aandacht, waaraan al de nodige aandacht is besteed in de media.

Dankzij een slimme implementatiemethode heeft VisionWaves eind vorig jaar in twee maanden tijd een interim oplossing opgeleverd die de Chileense Luchtmacht in staat stelt alle gegevens te registreren en op te vragen die nodig zijn om de vliegoperaties veilig te laten verlopen en de toestellen operationeel te houden.

In maart van dit jaar is het softwarepakket volledig in gebruik genomen op Airbase Cerro Moreno in Antofagasta. Met het Integrated Logistics Information & Automation Systeem (ILIAS) beschikt de Chileense Luchtmacht over een gespecialiseerd onderhouds- en logistiek systeem waarmee het aantal vlieguren verhoogd en de onkosten verlaagd kunnen worden.

Deze maand heeft Nederland de tweede groep F-16's aan Chili geleverd. Gelijktijdig met de overtocht van de toestellen van Nederland naar Chili zijn de noodzakelijke gegevens gemigreerd om de toestellen te kunnen gebruiken. Dit heeft ertoe geleid dat de Chileense Luchtmacht direct na aankomst van de vliegtuigen kon beschikken over een up-to-date informatie systeem voor de vliegtuigen.

De vervolgopdracht is ook van toepassing voor de inzet van ILIAS op twee andere vliegbases en ter ondersteuning van nieuwe bij Lockheed Martin bestelde F16's .

VisionWaves heeft ruime ervaring in de luchtvaart- en defensiesector en is implementatiepartner van ILIAS Solutions. Het door VisionWaves ontwikkelde Enterprise Management System (EMS), volledig geïntegreerd in ILIAS, maakt een snelle implementatie van hoge kwaliteit mogelijk. Daarnaast vormt het EMS een gebruiksvriendelijke interface van ILIAS en ondersteunt het managers in het nemen van beslissingen.

De door ILIAS Solutions ontwikkelde software integreert de configuratie-, onderhouds-, logistieke en aankoopbehoeften rechtstreeks met de uitvoering van missies. ILIAS is door de jaren heen uitgegroeid tot een uitgekiende en bewezen oplossing voor luchtvaart- en defensieorganisaties met implementaties in alle defensiecomponenten en civiele ondernemingen.

Over VisionWaves

VisionWaves, dé specialist op het gebied van strategie-implementatie, gidst organisaties naar Business Excellence door strategie, mensen, processen en middelen in hun onderlinge samenhang te verbeteren. VisionWaves realiseert deze visie door strategische doelen te vertalen naar tactisch en operationeel niveau en deze te borgen in het in eigen beheer ontwikkelde Enterprise Management System. VisionWaves levert een complete combinatie van consultancy, innovatieve software en training. Deze integrale werkwijze, met de titel Strategisch Waardeketenmanagement, zorgt voor complexiteitsreductie en levert aantoonbare waardecreatie op. VisionWaves werkt voor organisaties zoals de Belastingdienst, de Nederlandse Luchtmacht, Meander Medisch Centrum en Interpolis/Achmea.

Persinformatie bij:

VisionWaves

Hans Kooistra, algemeen directeur

Bergweg 173

3707 AC Zeist

t. (030) 698 10 10

e. h.kooistra@visionwaves.com

of bij:

VisionWaves

Peter Scheltus, directeur Aviation & Defence

e. p.scheltus@visionwaves.com


---