AutoRai

Viering 60ste verjaardag Ferrari in Nederland groot succes

(4/19/2007)
Ferrari heeft de viering van haar 60-jarige bestaan in Nederland deze week op een zeer bijzondere wijze vormgegeven. In totaal namen bijna 100 Nederlandse eigenaren deel aan dit spectaculaire feest. Bovendien sprak de Italiaanse ambassadeur op paleis Soestdijk zijn lof uit over het prestigieuze merk.

Bijna honderd Ferrariâs reden afgelopen dinsdag de Brink in Deventer op. Dit was de plaats waar de twee groepen Ferrari-eigenaren van distributeurs Kroymans en Munsterhuis elkaar troffen. De Ferrariâs werden hier opgewacht door het massaal toegestroomde publiek. Ruim 2.500 mensen genoten van een aantal zeer bijzondere en unieke Ferrariâs. Zowel historische modellen, waaronder de unieke Ferrari 125S, als recente uitvoeringen, zoals de Ferrari Enzo en Ferrari 599 GTB Fiorano, waren present tijdens de Ferrari Relay.

Op de Brink in Deventer werd tevens de âBatonâ overhandigd. Deze estafettestok maakt een reis over de gehele wereld en doet daarbij ieder land aan waarin Ferrari vertegenwoordigd is. Na Amerika, Australië, Japan en een groot aantal landen in West-Europa, kwam de Baton dinsdag aan in Nederland, waar hij werd overhandigd. Inmiddels is dit gedenkwaardige symbool bezig met zijn tocht door Groot-Brittannië.

Nadat het publiek gedurende twee uur alle aanwezige Ferraiâs had kunnen zien, horen en voelen, vertrok de stoet van eigenaren naar paleis Soestdijk. Na een schitterende tocht door een bosrijke omgeving werden alle Ferrariâs opgewacht door een grote menigte, waaronder de Italiaanse ambassadeur. Gedurende een gedenkwaardige ceremonie overhandigden Frits Kroymans en Frans Munsterhuis, de twee Ferrari distributeurs in Nederland, een bijzonder geschenk aan de ambassadeur, een 80 centimeter lange klomp getooid in Ferrari-rood. Deze klomp zal gezamenlijk met de geschenken van de andere landen die door de Ferrari Relay worden bezocht aan het einde van de tocht worden geveild ter ondersteuning van een goed doel.