RAI Vereniging Innovatieve Teamspeler van het jaar

19.04.2007 / 12:37 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Rai vereniging

Rai vereniging

Minister Van der Hoeven van Economische Zaken heeft RAI Vereniging gisteravond onderscheiden met de titel Innovatieve Teamspeler van het jaar tijdens het congres EnergieTransitie, Creatieve Energie. De prijs werd uitgereikt aan tien organisaties die het afgelopen jaar veel hebben bereikt op het gebied van Energiebesparing en Duurzame energie. RAI Vereniging ontving de prestigieuze onderscheiding voor haar duurzaamheidactiviteiten voor de mobiliteitsbranche.

De jury, bestaande uit prominente vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, kennisinstellingen en de overheid, oordeelde zeer lovend over de duurzaamheidsagenda die RAI Vereniging in 2006 samen met BOVAG en ingenieursbureau DHV heeft opgesteld. Daarnaast heeft RAI Vereniging veel aandacht besteed aan duurzaamheid op de AutoRAI 2007. In samenwerking met Natuur en Milieu is het paviljoen Auto van de toekomst gebouwd om het publiek kennis te laten maken met nieuwe innovaties. Daarnaast was er het ECO-village met technologische hoogstandjes op milieugebied. Ook startte RAI Vereniging samen met BOVAG de mediacampagne Start Future Now! om de consument duidelijk te maken dat zij nu al kunnen kiezen voor een schone auto. Wij zijn trots op de titel Innovatieve Teamspeler van het jaar. Het betekent dat wij met onze initiatieven op de goede weg zijn om te komen tot duurzame mobiliteit, aldus Peter Janssen directeur RAI Vereniging.

De prijs, een initiatief van het platform EnergieTransitie, duurzame energie en energiebesparing, geeft aan dat een organisatie koploper is op het gebied van energiebesparing en duurzame energie. Winnaars van de onderscheiding mogen de titel het hele jaar voeren in hun communicatie. De minister wil op die manier meer organisaties bewust maken van kansen voor energiebesparing en duurzame energie.

Einde bericht