Politie Twente

Persberichten Politie Twente 19 april 2007

Vrachtwagenbestuurder rijdt door rood verkeerslicht met ernstige aanrijding als gevolg

Ambt Delden

Een 29-jarige bestuurder van een vrachtwagen met aanhangwagen uit Borne, reed donderdagmorgen 19 april om ongeveer 06.55 uur door rood op de kruising Rijksweg N 346 met de Langehorsteweg / Langestraat in Ambt Delden. De 29-jarige reed vanuit de richting Hengelo in de richting Goor. Een 27-jarige automobiliste uit Ambt Delden stak vanaf de Langehorsteweg de Rijksweg over en werd op de kruising door de vrachtwagencombinatie aangereden. Zij werd in haar auto een tiental meters meegesleurd en zat bekneld in haar voertuig. Nadat het slachtoffer was bevrijd werd ze met een traumahelikopter met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede. De vrachtwagenchauffeur verklaarde dat hij was afgeleid door een bord met betrekking tot de nieuw ingestelde groene golf. Toen hij zijn aandacht weer op het verkeerslicht richtte, zag hij dat het licht ondertussen rood uitstraalde. Hij remde uit alle macht maar kon een aanrijding niet meer voorkomen. Het verkeer op de Rijksweg heeft tot ongeveer 09.45 uur hinder ondervonden. De politie heeft de zaak in onderzoek. (07-050527)

Inbreker overlopen, ook bewoner aangehouden

Enschede

Een 41-jarige bewoner van een woning aan de Hendrik ter Kuilestraat in Enschede betrapte donderdagmorgen 19 april om ongeveer 00.10 uur een man die probeerde bij hem in te breken. Hij wist de inbreker te achterhalen en de politie werd gebeld. Toen deze ter plaatste kwam werd de 41-jarige aangetroffen met een 23-jarige Enschedeer die hevig bloedde en diverse hoofdwonden had. Verteld werd dat de bewoner lawaai had gehoord en toen de inbreker had aangetroffen die bezig was geweest zijn achterdeur open te breken. De 23-jarige inbreker bleek zijn verwondingen te hebben opgelopen doordat de 41-jarige hem met een honkbalknuppel meerdere keren had geslagen. Zowel de 23-jarige inbreker als de 41-jarige bewoner zijn hierop aangehouden, deze laatste voor de ernstige mishandeling van de 23-jarige. In eerste instantie is de 23-jarige met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis, waar diverse wonden moesten worden gehecht. Na de behandeling kon hij rond een uur of twee worden meegenomen naar het bureau waar hij net als de 41-jarige is opgesloten. Beiden zijn in de loop van donderdag de 19e voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (07-050502)

Fietster in aanrijding met personenauto

Losser

Een 40-jarige inwoonster van Losser, verleende donderdagmorgen 19 april om ongeveer 07.10 uur op haar fiets geen voorrang aan een 58-jarige automobilist uit Enschede. De 40-jarige fietste over de parallelweg van de Gronausestraat in Losser en wilde deze ter hoogte van De Pol oversteken waarbij ze de automobilist geen voorrang verleende. Zij werd met onbekend letsel door een ambulance voor onderzoek meegenomen naar het ziekenhuis. (07-050531)

Aanhoudingen na onderzoek inbraak

Borne

Naar aanleiding van een onderzoek werden woensdag 18 april twee inwoners van Borne van 29 en 42 jaar aangehouden. Zij worden ervan verdacht verantwoordelijk te zijn geweest voor een inbraak in een bedrijfspand aan de Nieuwe Kerkstraat in Borne die in het weekend van 14 / 15 april jl. was gepleegd. Bij deze inbraak waren o.a. twee computers verdwenen. De oudste van de twee aangehouden personen is op woensdag de 18e na verhoor weer heengezonden, de 29-jarige is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (07-049015)

Snorfietster geeft geen voorrang en raakt gewond

Wierden

Een 63-jarige inwoonster van Wierden verleende woensdagmiddag 18 april om ongeveer 14.40 uur geen voorrang aan een 46-jarige automobilist uit Almelo. De 63-jarige reed op haar snorfiets over Dahliastraat in Wierden en de automobilist over de Appelhofstraat. Deze laatste kwam van rechts en een aanrijding was het gevolg. De snorfietster werd door een ambulance met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. (07-050264)

Zonder aanwijsbare oorzaak in de sloot

Enter

Een 69-jarige bestuurder van een bestelauto uit Enschede, reed woensdagavond 18 april om ongeveer 19.30 uur zonder aanwijsbare reden rechts de berm van de A1 bij Enter in en kwam zonder te remmen in een diepe sloot tot stilstand. Naast hem zat een 59-jarige plaatsgenote en in de auto zaten verder twee honden. De 60-jarige kon geen verklaring geven voor zijn rijgedrag en werd samen met de 59-jarige met een ambulance met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De bestelauto is afgesleept. De beide honden die in de auto zaten waren uit de auto verdwenen. Een van de twee werd in de omgeving aangetroffen en is in eerste instantie ondergebracht bij mensen in de buurt, later op de avond is deze door de dierenambulance opgehaald en ondergebracht bij het asiel in Almelo. Het tweede hondje, een jack-russel, is nog steeds spoorloos. (07-050452)

Aangehouden na onderzoek diefstal geld

Almelo

In de nacht van 25 op 26 februari jl. werd er geld weggenomen bij een bedrijf aan de Vriezenveenseweg in Almelo. Een rolluik van een vitrine bleek destijds geforceerd en er was geld ontvreemd. Naar aanleiding van het ingestelde onderzoek kon met toestemming van de officier van justitie, woensdagmorgen 18 april een 34-jarige Almeloer worden aangehouden. Hij wordt ervan verdacht verantwoordelijk te zijn geweest voor de diefstal. Aan het bureau bleek dat hij bovendien nog 14 dagen gevangenisstraf tegoed had. In de loop van de woensdag is de 34-jarige inverzekering gesteld, om vrijdag de 20e bij justitie te worden voorgeleid. (07-026011)

Jan Camphuis.: 053-4555588


---- --