Gemeente Heerlen

Succes voor organiserende jongeren
Eerste prijs voor jongerenbanenmarkt

De banenmarkt voor jongeren, die in de laatste week van maart is gehouden bij Werkplein Parkstad Limburg, is bekroond met een eerste prijs. Volgens de Taskforce Jeugdwerkloosheid van het ministerie van Sociale Zaken en het CWI was het de beste banenmarkt voor jongeren omdat de jongeren zelf actief zijn betrokken bij de organisatie ervan. Daarnaast was de jury erg te spreken over de activiteiten die zijn georganiseerd, zoals de rap-, breakdance- en graffiti workshops.

De banenmarkt voor jongeren is gehouden van 26 tot en met 30 maart bij Werkplein Parkstad Limburg. Om de kans op succes zo groot mogelijk te laten zijn, zijn de jongeren vanaf het begin actief betrokken bij de organisatie ervan. Dat leverde een programma op van kennismakingen met werkgevers uit de regio, werkbezoeken, speeddaten en workshops.

Een baan
Het betrekken van de jongeren bij de organisatie was niet alleen succesvol bij het in elkaar zetten van een aansprekend programma. Het leverde de jongeren zelf ook behoorlijk wat op. Van de vijftien jongeren die meededen in de organisatie, hadden er al acht een baan, nog voordat de banenmarkt van start ging.

Plaatsingen
In totaal hebben 400 jongeren de banenmarkt bezocht. Dat heeft direct geleid tot vijftien plaatsingen bij een bedrijf. Twintig jongeren regelden een sollicitatiegesprek via de banenmarkt en vijftien besloten om terug te gaan naar school. Nog eens zes jongeren spraken af een sollicitatiegesprek aan te gaan bij de landmacht en nog eens vier bij de luchtmacht.

Geldbedrag
De prijs van de Taskforce Jeugdwerkloosheid en het CWI is woensdag 18 april uitgereikt in Ermelo. Daar waren de medewerkers van het Heerlense jongerenloket aanwezig bij een bijeenkomst ter bevordering van jongerendeskundigheid. Aan de prijs is een geldbedrag verbonden van 1500 euro.

Wethouder Riet de Wit feliciteerde de medewerkers van het jongerenloket één dag later. Ze sprak haar complimenten uit en haar trots en vond dat iedereen een stuk vlaai als beloning zeker verdiende.

HEERLEN, 19 april 2007
Concernstaf Communicatie
Monique Leurs
(045) 560 40 70
06 - 30731041 (buiten kantooruren)
persvoorlichting@heerlen.nl

-----------------------
b e r i c h t

p e r s

---- --