Gemeente Bussum

Werkzaamheden Meerweg van start

De werkzaamheden op de Meerweg zijn deze week van start gegaan. Het werk wordt in twee fasen uitgevoerd en zal, onder voorbehoud, rond half juni klaar zijn. In verband met de herinrichting zijn voor het verkeer omleidingsroutes ingesteld.

Het werk op de Meerweg is onderverdeeld in drie onderdelen:

Kruising Meerweg/Prins Mauritslaan

Net als de overige kruisingen van de Meerweg wordt ook deze kruising versmald. Daarnaast wordt de parkeerstrook duidelijker aangegeven.

Wegvak Meerweg (Nw. 's Gravelandseweg - Parklaan)

De bestaande klinkerverharding van dit wegvak wordt vervangen door asfalt en de aanwezige parkeerstrook wordt duidelijker aangegeven.

Wegvak Meerweg (Nw.e 's Gravelandseweg - Graaf Wichmanlaan)

De kruising Meerweg/Graaf Wichmanlaan wordt voorzien van een snelheidsremmend plateau en de bestaande parkeerstrook wordt duidelijker aangegeven. Tevens wordt de toegankelijkheid van de trottoirs verbeterd.

Planning
Maandag 16 april a.s. start aannemer BAM Wegen B.V. uit Zaandam met de werkzaamheden. Eerst wordt van 16 april tot en met 4 mei het wegvak Meerweg tussen Nw 's Gravelandseweg en Parklaan opgepakt, gelijktijdig met de kruising Meerweg/Prins Mauritslaan. Dit is fase 1. Fase 2 begint direct aansluitend en betreft hetWegvak Meerweg, tussen Nw. 's Gravelandseweg en Graaf Wichmanlaan. De werkzaamheden zullen waarschijnlijk op 14 juni worden afgerond.