Ingezonden persbericht


Persbericht

GeoPost realiseert omzet van bijna EUR 3 miljard in 2006

Parijs, 19 april 2007 - GeoPost, dochteronderneming van de Franse Groupe La Poste en toonaangevende speler in de internationale zakelijke pakket- en expressmarkt, heeft in 2006 een omzet van EUR 2,969 miljard geboekt. De omzet steeg met 16 procent ten opzichte van 2005 en GeoPost boekte een operationele winst van ruim EUR 200 miljoen. In vijf jaar tijd verdubbelde GeoPost zijn omzet bijna. Het bedrijf kan zich op het gebied van winstgevendheid meten met de besten in de branche.

In 2006 bereikte GeoPost in pakketvolume de tweede positie in de Europese pakket- en expressmarkt. Vorig jaar vervoerde het bedrijf 500 miljoen pakketten voor 300.000 klanten. De actieve overnamestrategie van GeoPost in Frankrijk (Exapaq), Griekenland (Interattica) en in Spanje (nieuwe Seur franchises) heeft samen met de autonome ontwikkeling van de organisatie geleid tot sterke groei. De resultaten zijn daarnaast te danken aan het succes van de groep in groeimarkten in Midden- en Oost-Europa.

Dankzij de aanzienlijke groei in de belangrijkste markten en het hechte Europese transportnetwerk staat de GeoPost groep in termen van omzet nu op de derde positie in de Europese pakket- en expressmarkt.

Resultaten Groupe La Poste
Groupe La Poste, de moedermaatschappij van GeoPost, maakte vorige week zijn jaarcijfers bekend. In 2006 boekte La Poste een omzet van EUR 20,1 miljard. De omzet - afkomstig vanuit de divisies post, pakket & express en financiële diensten - steeg 4,3 procent. 15,2 procent van de omzet werd buiten Frankrijk gerealiseerd.

Over GeoPost
GeoPost, dochteronderneming van de Franse La Poste groep, is een wereldwijde pakket- en expressspecialist. Vanuit vestigingen in heel Europa vervoert GeoPost voor meer dan 300.000 klanten pakketten van en naar meer dan 230 landen. GeoPost is met een jaaromzet van circa EUR 3 miljard in 2006 marktleider in Frankrijk en de derde pakket- en expressgroep van Europa. GeoPost is in Nederland actief met het DPD netwerk. Meer informatie over GeoPost kunt u vinden op: www.geopostgroup.com

Perscontact:
Zeno Group
Eva Rijser
Tel.: 020-30 10 989
eva.rijser@zenogroup.com