PvdA Rotterdam


Kinderatelier Punt 5: mooi initiatief

Do 19 Apr 2007 - Redactie

Gisteren nam wethouder Kaya het boekje Etsen met vaders in ontvangst van Marjon Rutten van kinderatelier Punt 5. PvdA-raadslid Jacqueline de Jong heeft het project onder aandacht van Kaya gebracht en hem gevraagd het boekje in ontvangst te nemen. Deze week is het vaderweek bij het atelier. Tijdens deze feestelijke aangelegenheid wilde het atelier toch ook haar financiële zorgen aan de wethouder kenbaar maken.

Het Kinderatelier bestaat al acht jaar en werkt nauw samen met vijf basisscholen in de deelgemeente. Punt 5 organiseert voor de Brede School allerlei kunstcursussen, en probeert de laatste tijd ook de ouders te betrekken bij de kunstzinnige vorming van de jonge talenten. Van 16 april tot 21 april is het vaderweek bij kinderatelier Punt 5. Deze week staat de vader als vriend van het kind centraal. Daarom werd op feestelijke wijze het boekje Etsen met vaders uitgebracht. Tijdens het project Etsen met vaders leren kind en vader op een actieve manier samen het onbekende te ontdekken. Dat is niet alleen een leuke spannende gezamenlijke ervaring, maar ze kunnen ook echt van elkaar leren.

Rutten krijgt van iedereen te horen dat dit een geweldig initiatief is. Toch is het moeilijk om geld te vinden voor het atelier. Het probleem is volgens Rutte dat Punt 5 niet onder één noemer valt: "We werken samen met scholen, maar het is geen onderwijs. We maken kunst met kinderen in deze wijk. Dus ook op stedelijke kunstpot kan ik geen aanspraak maken." Het is de wens van Rutte om een vervolg te geven aan Etsen met vaders en het ook op meer plekken in te zetten.

PvdA-raadslid Jacqueline de Jong heeft het project onder aandacht van Kaya gebracht en hem gevraagd het boekje in ontvangst te nemen. De Jong "Het is juist de kracht van dit project dat het zoveel eigenschappen tegelijkertijd heeft. Niet alleen leren kinderen hoe ze kunst moeten maken, ook kunnen ze een band opbouwen met hun vader en dat past goed bij de huidige tijdsgeest waarin de emancipatie van vaders centraal staat. Bovendien haalt het de wijk naar binnen. Kinderen maken samen kunstwerkjes die hun trotste ouders vervolgens in de galerie komen bewonderen. Dat bindt mensen." Tijdens de presentatie onderschreef Kaya het belang van emancipatie van vaders en een goed vader-kind contact. De Jong hoopt dat Kaya zich na deze geslaagde middag hard zal maken voor dit project. Dat zal zij ook scherp in de gaten gaan houden.