Ingezonden persbericht


Persbericht

Simac Datacollect introduceert Contempus.Invoice 2007

Contempus.Invoice 2007 beschikbaar

Simac Datacollect: Intelligent Matching(TM) hervormt factuurverwerking

Ede / Oslo, 19 april 2007 -- Contempus.Invoice, dat bij onder andere ABB, DnB, en KFC/Pizza Hut wordt ingezet, is nu beschikbaar in versie 2007. De Contempus productenreeks automatiseert de volledige keten van aankoop tot en met betaling. Dit betekent dat bedrijven de efficiency van administratieve processen wezenlijk kunnen verbeteren en beduidende kostenbesparingen en hogere controleniveaus kunnen realiseren.

Contempus.Invoice 2007 biedt volledig nieuwe en innovatieve functionaliteit op het gebied van geavanceerde en intelligente vergelijking van inkoopfacturen ten opzichte van bestellingen/inkooporders en nota's voor ontvangen goederen.

Uniek is de nieuwe order matching-module (Intelligent Matching(TM)). Gebaseerd op beschikbare gegevens worden automatisch de inkomende inkoopfacturen vergeleken met de inkooporders en wordt de status gecontroleerd op header- en regelniveau: wat is besteld, zijn alle goederen geleverd, correspondeert de leveringsspecificatie met de order, kloppen de aantallen, is de bestelling volgens de interne regels gedaan enzovoort. In het kort: is alles correct verlopen of past het resultaat niet binnen de gestelde tolerantielimiet voor goedkeuring van de factuur?

Als de controleprocedure - gebaseerd op de informatie die binnen Intelligent Matching(TM) is gedefinieerd - is voltooid, verzorgt de module de vervolgacties. Als alles in orde is, kan de factuur automatisch voor betaling binnen de vervaldatum worden ingediend en verwerkt. In afwijkende gevallen, bijvoorbeeld als er op regelniveau een afwijking buiten de tolerantiegrens is, beschikt Contempus.Invoice 2007 over routines voor het starten van geschilafhandeling, die via de Contempus.Supplier portal naar de leveranciers worden gestuurd.

"Met Contempus.Invoice 2007 heeft Component Software de positie als belangrijkste speler op het gebied van 'Bestelling tot Betaling' weer versterkt", stelt Peter Bouwmans, directeur van Simac Datacollect. "Samen met Contempus.Purchase en Contempus.Supplier biedt deze productenreeks het meest volwaardige systeem dat op dit moment op de markt beschikbaar is."

Simac Datacollect, Ampèrestraat 36, 6716 BN Ede.
Telefoon: 0318-649699. Website: www.datacollect.nl .

Over Simac Datacollect
Simac Datacollect, onderdeel van het aan de Euronext genoteerde Simac Techniek NV, is gespecialiseerd in het automatiseren van documenten en documentstromen (documenten in de breedste zin van het woord). Aan de ene kant betreft dat de traditionele insteek: door middel van scannen het papieren document omzetten naar digitale informatie. Aan de andere kant zijn we in staat om bestaande papieren formulieren en documenten beschikbaar te maken via een web browser en/of portal zodat er geen papier meer aan te pas komt. Het dienstenaanbod varieert van relatief eenvoudige standaardoplossingen tot en met complexe maatwerkoplossingen. Simac Techniek NV, sinds 1986 genoteerd aan de beurs in Amsterdam, is als technologiebedrijf actief in de Benelux en Midden-Europa. De kernactiviteiten zijn systeemintegratie, dienstverlening en ontwikkeling met betrekking tot ICT-infrastructuren, ICT-applicaties en industriële elektronica & automatisering. Het aantal medewerkers binnen de kernactiviteiten bedraagt ruim 800.

Over Component Software EDM
Component Software is een belangrijke leverancier van softwareoplossingen op het gebied van 'Bestelling tot Betaling' en Workflow Management. "Wij helpen onze klanten winstgevender te worden, hun beheer te verbeteren en concurrentievermogen te verhogen." Component Software is de fabrikant van de Contempus productenreeks die uit Contempus.Purchase, Contempus.Invoice en Contempus.Supplier bestaat. Deze productenreeks voorziet klanten van een zeer hoge graad automatiseringsmogelijkheden die vooral geschikt zijn voor 'shared services' omgevingen. Het bedrijf maakt deel uit van de Component Software Group met 220 mensen in dienst en kantoren in Oslo, Kopenhagen en Stockholm. Buiten de Scandinavische landen wordt de Contempus productportefeuille geleverd door partners in Europa en de V.S.

Voor redactionele informatie:
Influx PR - Jakob Brons - Deventerstraat 81, 7322 JL Apeldoorn. Tel.: 055 - 366 30 34, e-mail: jakob@influx-pr.com. (Ref.: PB0407)