Gemeente Amersfoort

Activiteitenkalender B en W Amersfoort
Woensdag 18 april t/m vrijdag 27 april 2007

Woensdag 18 april
09.45 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper opent het vaarseizoen van de Fietsboot. Ook de burgemeesters van Soest, Baarn, Eemnes en Bunschoten zijn gevraagd in hun eigen plaats even in de boot te stappen. Locatie: Spijkertje tegenover Grote Koppel 18 te Amersfoort.

16.00 uur
Het college ontvangt nieuwe ondernemers tijdens Amersfoort Aangenaam voor Ondernemers. Locatie: De Observant, Stadhuisplein 7 te Amersfoort.

19.30 uur
Wethouder Luchtenveld zal het WMO wijkgesprek in de wijk Schothorst bijwonen. Locatie: Wijkcentrum De Trefhorst, Bruispad 2 te Amersfoort.

19.45 uur
Wethouder Kruyt zal het Cultuurdebat 'Talentvol Amersfoort' bijwonen en afsluiten. De gemeente wil gesprekken op gang brengen tussen belangstellenden, kunstenaars, experts, en culturele organisaties. Uitkomsten van o.a. deze debatten zullen de input vormen voor de cultuurnota 'Naar een Nieuw Amersfoorts peil'. Locatie: Raadszaal in het Stadhuis, Stadhuisplein 1 te Amersfoort.

Donderdag 19 april

09.15 uur
Wethouder Van Daalen onthult een billboard in het kader van de publiekscampagne 'Buiten gebeurt het'. De campagne wordt gevoerd in opdracht van de provincies Utrecht en Gelderland in nauwe samenwerking met de Stichting Vernieuwing Gelderse Vallei (SVGV). In de SVGV werken gemeenten, waterschap, bedrijfsleven en belangenorganisaties in de Gelderse Vallei en Utrecht-Oost samen. Met deze campagne probeert men aandacht te krijgen voor concrete projecten die worden uitgevoerd op het platteland.

Locatie: Bloeidaal, terrein aan de Hogeweg te Amersfoort.

14.00 uur
Loco-burgemeester Hekman en wethouder Van 't Veld zijn aanwezig bij de herdenkingsbijeenkomst van Kamp Amersfoort. Het is 62 jaar geleden dat Kamp Amersfoort werd overgedragen aan het Nederlandse Rode Kruis, feitelijk een bevrijding. Locatie: Bezoekerscentrum, Appelweg 3 te Leusden.

17.00 uur
Wethouder Kruyt woont de opening bij van de expositie van Wilson Garcia en Joke Rijneveen door B-ART. Locatie: Berghotel, Utrechtseweg 225 te Amersfoort.

19.00 uur
Wethouder Kruyt zal aanwezig zijn bij De Tafel van B-ART. Onderwerp van gesprek is een aantal vraagstellingen uit de startnotitie van de Amersfoortse Cultuurnota. Locatie: Berghotel, Utrechtseweg 225 te Amersfoort.

19.30 uur
Wethouder Eerdmans zal het WMO wijkgesprek in de wijk Zielhorst bijwonen. Locatie: Wijkcentrum Het Middelpunt, Spinetpad 2

Vrijdag 20 april
13.00 uur
Wethouder Eerdmans brengt samen met de G27 en een aantal Tweede Kamerleden een werkbezoek aan de gemeente Almelo in het kader van het sociale beleid. Locatie: ROC Twente, Wierdensestraat 65 te Almelo.

15.30 uur
Wethouder Van 't Veld opent de skatevoorziening Amelisweerd in de wijk Schothorst Noord. Locatie: Amelisweerd te Amersfoort.

16.00 uur
Wethouder Kruyt opent het nieuwe pand van Yellowstones. Locatie: Nijverheidsweg Noord 60-99 te Amersfoort.

16.30 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper opent de website 'Historische Tijdbalk van Amersfoort'. Wethouder Hekman is hierbij aanwezig. Locatie: Raadszaal in het stadhuis, Stadhuisplein 1 te Amersfoort.

19.30 uur
Wethouder Van 't Veld reikt de Jongerenprijs 2007 uit. Om 20.20 uur reikt zij de prijs uit voor de categorie 12-16 jaar en om 22.20 uur de categorie 17-23 jaar. Locatie: De Observant, Stadhuisplein 7 te Amersfoort.

22.00 uur
Wethouder Kruyt opent het Pornofestival, kunst op de rand, de rand van de Veluwe en de Randstad, door het openen van een groepsexpositie van groot aantal kunstenaars. Locatie: Kleine Koppel 31 te Amersfoort.

Zaterdag 21 april
13.15 uur
Wethouder Eerdmans verricht de aftrap van de lentecampagne 'Stadsvogels', van de gemeente in samenwerking met de Vogelbescherming. Locatie: Intratuin, Amsterdamseweg 139 te Amersfoort.

Maandag 23 april
10.30 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper en wethouder Eerdmans ontvangen kinderen van de basisschool de Zuiderkruisschool ter gelegenheid van de Turkse 'Kinderdag'. De kinderen mogen op deze dag spelen dat ze burgemeester of wethouder zijn. Locatie: Stadhuis Amersfoort, Stadhuisplein 1 te Amersfoort.

14.00 uur
Wethouder Eerdmans verzorgt een korte inleiding bij een bijeenkomst met leerlingen van het Prisma College. Zij zullen, als 2de school, van de gemeente een opdracht in ontvangst nemen voor Leren voor Duurzaamheid (energieneutrale wijk Vathorst). Locatie: Stadhuis Amersfoort, Raadszaal, Stadhuisplein 1 te Amersfoort.

18.00 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper discussieert tijdens het radioprogramma Standpuntcafé over twee verschillende onderwerpen die gedurende de dag bekend gemaakt worden. Locatie: NCRV, 's Gravelandseweg 80 Hilversum.

19.30 uur
Wethouder Eerdmans zal het WMO wijkgesprek in de wijk Kruiskamp/Koppel bijwonen. Locatie: Wijkcentrum De Roef, Van Assenraadstraat 2 te Amersfoort.

20.00 uur
Wethouder Kruyt is aanwezig bij het cultuurdebat 'Van binnen naar buiten'. De gemeente wil gesprekken op gang brengen tussen belangstellenden, kunstenaars, experts en culturele organisaties. Uitkomsten van o.a. deze debatten zullen de input vormen voor de cultuurnota 'Naar een Amersfoorts peil'. Locatie: Raadszaal Stadhuis Amersfoort, Stadhuisplein 1 te Amersfoort.

Woensdag 25 april
09.00 uur
Wethouder Luchtenveld opent de Broemrittendag. Deze rijvaardigheidsritten worden speciaal voor 50-plussers gehouden Locatie: Activiteitencentrum Labyrinth/De Drietand, Neptunusplein 70 te Amersfoort.

14.30 uur
Wethouder Van Daalen neemt een onderzoeksrapport over de WMO in ontvangst van de SP. Locatie: Stadhuisplein 1 te Amersfoort

14.30 uur
Wethouder Van 't Veld geeft het startsein van de bouw van het winkelcentrum Vathorst. Locatie: Vrouwenpolder te Amersfoort.

14.30 uur
Wethouder Kruyt is aanwezig bij het cultuurdebat 'Cultuureducatie'. De gemeente wil gesprekken op gang brengen tussen belangstellenden, kunstenaars, experts en culturele organisaties. Uitkomsten van o.a. deze debatten zullen de input vormen voor de cultuurnota 'Naar een Amersfoorts peil'. Locatie: Stadhuis Amersfoort, Stadhuisplein 1 te Amersfoort.

15.30 uur
Wethouder Van Daalen bezoekt de receptie ter gelegenheid van het afscheid van de heer Slabbertje en mevrouw Linschoten van de Seniorenraad Amersfoort. Locatie: Stadsinformatiecentrum De Observant, Stadhuisplein 7 te Amersfoort.

Donderdag 26 april
09.45 uur
Wethouder Luchtenveld neemt deel aan het debat 'Overheid en gebruiker over doorstroming, aansluiting netwerken en samenwerken' tijdens de conferentie Bereikbaarheid regio Utrecht. Locatie: Jaarbeurs Utrecht, Jaarbeursplein 6 te Utrecht.

13.00 uur
Kunstenaars in het Rohm & Haas gebouw zullen hun plannen voor hun definitieve huisvesting in het pand aanbieden aan wethouder Kruyt.

19.30 uur
Wethouder Hekman zal het WMO wijkgesprek in de wijk Nieuwland bijwonen. Locatie: wijkcentrum De Boerderij, Zeldertsedreef 2 te Amersfoort.

19.45 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper bezoekt de bijeenkomst van Passage, christelijk maatschappelijke vrouwenbeweging, afdeling Amersfoort Centrum-Noord, die haar 80-jarig bestaan viert. Locatie: 'De Open Hof' Vogelplein 1 te Amersfoort.

20.00 uur
Wethouder Kruyt is aanwezig bij het cultuurdebat 'Cultuur dichterbij'. De gemeente wil gesprekken op gang brengen tussen belangstellenden, kunstenaars, experts en culturele organisaties. Uitkomsten van o.a. deze debatten zullen de input vormen voor de cultuurnota 'Naar een Amersfoorts peil'. Locatie: Stadhuis Amersfoort, Stadhuisplein 1 te Amersfoort.

Vrijdag 27 april
10.00 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper reikt de Koninklijke Onderscheidingen en de Kinderlintjes uit tijdens een feestelijke bijeenkomst. Verschillende collegeleden zijn hierbij aanwezig. Locatie: leerhotel 'Het Klooster' Daam Fockemalaan 10 te Amersfoort.

16.00 uur
Wethouder Kruyt opent de expositie van Jelle de Bruijn, de eerste tentoonstelling van de StadsGalerie. Locatie: Artotheek, Zonnehof 4a te Amersfoort.

17.20 uur
Wethouder Kruyt tekent namens de gemeente Amersfoort een convenant met de KNVB. Beiden slaan de handen ineen om de ondersteuningsmogelijkheden voor Amersfoortse voetbalclubs te verbeteren. Locatie: voetbalvereniging AFC Quick, Dorresteinsesteeg te Amersfoort


---- --