Politie Twente

Aanvulling persberichten Politie Twente 19 april 2007

Automobilist rijdt achter op vrachtauto en raakt gewond

Enter

Op donderdag 19 april vond omstreeks 08.00 uur een aanrijding plaats op de A1 onder Enter. Een 37-jarige Hengeloër reed in een bestelauto over de A1, komende uit de richting Oldenzaal. Voor hem reed in dezelfde richting een vrachtauto, bestuurd door een 31-jarige Oldenzaler. De 31-jarige reed door het stokkende verkeer voor hem wat langzamer. De 37-jarige zag dit te laat, kon niet meer tijdig tot stilstand komen en botste achter op de vrachtauto. De 37-jarige raakte gewond en werd voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. Een rijstrook werd tijdelijk afgezet, waardoor het verkeer over de andere rijstrook zijn weg kon vervolgen. De bestelauto moest worden afgesleept. (07-050559)

Terwijl agenten bezig waren met de afhandeling van voornoemde aanrijding, zette een 47-jarige automobilist uit Rijssen zijn auto stil op de vluchtstrook op de andere rijbaan. Een van de agenten sommeerde de 47-jarige door te rijden. De 47-jarige vond het toen nodig om zijn middelvinger tegen de agent op te steken. Daarna weigerde hij mee te werken aan een onderzoek en ging behoorlijk tegen de agent tekeer, die hem daarop aanhield wegens belediging. Na verhoor kon de 47-jarige met een proces-verbaal het bureau weer verlaten. (07-050577)

Winkeldiefstal

Enschede

Bij een winkel aan het HJ van Heekplein in Enschede werd op donderdag 19 april om 11.50 uur een diefstal gemeld. Medewerkers van de beveiliging zagen een man in het pand met een wel heel erg bolle jas.. Bij het zien van de beveiliging bukte de man zich onmiddellijk en liet alles uit zijn jas op de grond vallen. In totaal had hij 46 flacons met shampoo met een waarde van 193 euro achter zijn jas gehad. Bij navraag bleek dat de man, een 36-jarige Enschedeër nog een winkelverbod had en een openstaand vonnis van 1 dag. De politie hield de verdachte aan. De verdachte betreft een veelpleger, waarop hij ter voorgeleiding is opgesloten. De politie maakt proces-verbaal op. (07-050675)

Monique Oude Wolbers.: 053-4555588


---- --