Senternovem


19-04-2007 | Projectontwikkelaars bio-energie-installatie

Veel gemeenten en andere initiatiefnemers zoeken hulp bij het uitvoeren van projecten op het gebied van bio-energie. Om hen op het goede spoor te zetten, heeft SenterNovem een overzicht laten maken van alle marktpartijen die in principe bereid zijn om in Nederland een bio-energie-installatie neer te zetten en te beheren.

Hulp van marktpartijen

In Nederland zijn veel partijen die in dit stadium willen en kunnen helpen. Dit zijn actieve partijen die in de Nederlandse markt actief zijn met het ontwikkelen van (bio-energie)projecten. Deze projectontwikkelaars bio-energie werken hetzij in opdracht, hetzij voor eigen rekening en risico. Het werk omvat activiteiten als het vinden van een geschikte locatie, technologieselectie, het verkrijgen van de benodigde vergunningen, financiering, selectie van leveranciers, ontwerp, realisatie en bedrijfsvaardige oplevering. Sommige projectontwikkelaars bio-energie verzorgen ook de exploitatie van een project.

Hoe te vinden?
SenterNovem heeft een overzicht gemaakt van alle marktpartijen en de diensten die zij aanbieden.

Potentiële partners zijn hier op twee manieren te vinden:
1. Op biomassastroom. Met onderscheid naar hout- en snoeiafval, mest en covergisting, en bio-olie.

2. Op soort techniek. Met onderscheid naar bio-wkk, verbranding, vergassing en vergisting (kleinschalig dan wel grootschalig).

Het overzicht bevat de bij SenterNovem bekende marktpartijen die momenteel actief zijn op het gebied van bio-energie. Met opname in de lijst erkent noch garandeert SenterNovem de kwaliteit van de betreffende partij!

U kunt het overzicht hier vinden.

Bron

SenterNovem