Gemeente Breda

Prijswinnaars bekend van Spoorzoeker en Belcrum Centraal

De stemkaarten zijn geteld en nu zijn de winnaars bekend van de prijsvraag Spoorzoeker en Belcrum Centraal. Voor alle winnende ideeën moet nu een plan van aanpak en een reële begroting gemaakt worden. Ook wordt verwacht dat de winnaars draagvlak in de buurt hebben. Het doel van de prijsvraag is om met behulp van de ideeënrijkdom van bewoners de leefbaarheid in Spoorbuurt en Belcrum verder te verbeteren.

In de Spoorbuurt zijn 73 geldige kaarten teruggezonden en per categorie stelt de gemeente 15.000 euro beschikbaar. De winnende ideeën zijn per categorie:

- Thuis in de Spoorbuurt: aanleg van tijdelijke speelvoorzieningen Ceresstraat e.o. tijdens de bouw Drie Hoefijzerlocatie;
- Vooruitkomen: een buurtfeest in het Spoorhuis en rommelmarkt;
- Spoorbuurt op de kaart: vervangen huidige voetbalkooi door een geluidsarme voetbalkooi met net op het Zwarte Plein.

Voor Belcrum Centraal zijn 258 stemkaarten teruggestuurd. Aangezien er maar twee categorieën zijn, is per categorie meer geld beschikbaar, namelijk 22.500 euro per categorie
De prijswinnende ideeën zijn per categorie:

- Thuis in de Belcrum: vervangen betonnen schutting schoolplein van de school aan het Pastoor Pottersplein;

- Belcrum op de kaart: aanbrengen beeldwanden (foto´s met historische beelden) aan de bergingen flat Rijckevorselstraat. Ook is reeds bekend dat de afdeling Onderwijshuisvesting van de Gemeente Beda voor beide ideeën uit de Belcrum extra geld ter beschikking stelt. Dit om het gelijktijdig uitvoeren van meerdere werkzaamheden mogelijk te maken. Ook woningbouwvereniging Laurentius levert een bijdrage en wel aan het idee beeldwandenvoor de bergingen aan de Rijckevorselstraat.

Breda, 20 april 2007