Gemeente Epe


Starterslening ook in de gemeente Epe

De gemeente Epe gaat meewerken aan de VROM-starterslening. Dit betekent dat inwoners van de gemeente Epe gebruik kunnen gaan maken van deze lening. De starterslening is een aanvullende lening bovenop de gewone lening om een eerste huis te kunnen kopen. De gemeenteraad van Epe zal zich nog over het besluit van B&W buigen.

De starterslening overbrugt het verschil tussen de totale koopsom van een woning en het maximale bedrag dat van de bank/geldschieter geleend kan worden. De totale koopsom van de woning mag maximaal ¤ 224.000,- k.k./v.o.n. zijn en de aanvrager van de lening mag niet ouder zijn dan 35 jaar. Er kan maximaal 20% van de kosten geleend worden met een maximum van ¤ 45.000,-.

De starterslening is in het begin rente- en aflossingsvrij. Vervolgens wordt iedere drie jaar getoetst wat het inkomen van de koper is. Als het inkomen gestegen is, dan wordt voor een deel van de starterslening rente en aflossing betaald. Het renteloze deel wordt daarmee kleiner. Na 15 jaar wordt voor het laatst het inkomen getoetst en wordt de draagkracht van de koper vastgesteld. De resterende lening moet dan bij verkoop of aan het einde van de looptijd (30 jaar) worden terugbetaald.

Voor meer informatie over de starterslening kan www.svn.nl bekeken worden. Dit is de website van de SVN (Stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten) die de VROM- starterslening uitvoert.