Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten 2007

Zaanstreek-Waterland, 19-04-2007

Rijbewijs kwijt

Wormerveer, 18 april, 02:04

De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag het rijbewijs ingevorderd van een 37-jarige man uit Koog aan de Zaan. De automobilist reed met een slok op over de Voltastraat. Een ademanalyse wees uit dat de man bijna twee keer zoveel drank op had als toegestaan. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Het rijbewijs van de man is ingevorderd omdat de politie de man afgelopen vier jaar al twee keer eerder met drank op betrapte. Het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen) zal een geschiktheidonderzoek instellen om te bepalen of de man geestelijk en lichamelijk in staat is om als bestuurder aan het verkeer deel te nemen.

Hardrijders (1)

Zaanstad, 18 april

Tijdens een snelheidscontrole op de Rigastraat in Wormer hielden woensdagmiddag 95 bestuurders zich niet aan de maximumsnelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 77 km per uur bij een toegestane snelheid van 50 km per uur. Van in totaal ongeveer duizend voertuigen werd de snelheid gemeten.

In Poelenburg in Zaandam werden woensdagochtend 49 hardrijders betrapt. Tijdens de snelheidscontrole werd een hoogste snelheid gemeten van 70 km per uur. In totaal werd van 1305 voertuigen, uit beide richtingen, de snelheid gemeten.

Onder invloed

Ilpendam, 18 april, 01:33 uur

Op de Jaagweg heeft de politie in de nacht van dinsdag op woensdag een 48-jarige vrouw uit Medemblik aangehouden wegens het rijden onder invloed. De vrouw had tweeënhalf keer zoveel drank op als toegestaan en kreeg een rijverbod van acht uren en een proces-verbaal.

Openlijke geweldpleging

Oosthuizen, 18 april 2007, 20:28 uur

De politie heeft 3 personen aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging. De politie kreeg een melding van een vechtpartij aan de Wijzend. Hierbij zou een van de verdachten, een 37-jarige Purmerender, met een bloempot op zijn hoofd zijn geslagen. De overige verdachten zijn afkomstig uit Edam en in de leeftijd van 62 en 65 jaar. De oorzaak ligt in de relationele sfeer. Alle drie zijn gehoord en er is proces-verbaal opgemaakt op het bureau.

Geen gordel

Katwoude, 18 april, 09:00-11:30 uur

Op de Provincialeweg N247 werden woensdagochtend zes bestuurders, onder wie twee vrachtwagenchauffeurs, bekeurd voor het niet dragen van de gordel. Tevens werden twee automobilisten aan de kant gezet omdat zij aan het bellen waren (niet handsfree).

Hardrijders (2)

Noordbeemster/ Middenbeemster

Op de Middenweg werden woensdagochtend vijf hardrijders aan de kant gezet. De hoogste snelheid bedroeg 91 km per uur waar 60 km per uur is toegestaan. Op het 80-km-gedeelte van de Middenweg werd ook gecontroleerd en werden 32 overtreders op foto vastgelegd.

Ook op de Schermerhornerweg (80 km per uur) in de Noordbeemster werd ook op snelheid gelet. Van de ruim duizend bestuurders reden er acht te snel. De hoogste snelheid bedroeg 110 km per uur.

Bushokje beklad

Purmerend, 19 april 2007, 10:54 uur

Surveillerende agenten hebben een 17-jarige Amsterdammer aangehouden omdat hij met viltstift een bushokje bekladde aan de Burg. D. Kooimanweg. De jongen verklaarde dat hij een stift zag liggen en wilde testen of die het nog deed. De jongen wordt doorverwezen naar bureau Halt.

50 km per uur te hard

Noordbeemster, 18 april, 04:45-11:00 uur

Op de A7 ter hoogte van de Noordbeemster werd woensdagochtend vroeg op snelheid gecontroleerd. Er werd een hoogste snelheid gemeten van 170 km per uur. Van de vijfduizend voertuigen reden er 957 sneller dan de toegestane 120 km per uur.

Bumperklever onaangenaam verrast

Oostzaan, 18 april 2007, 16:52 uur

Een politieagente in burger heeft in haar privétijd een 39-jarige bumperklever uit Beverwijk beboet. De agente zat als medepassagier in een auto. Ze kwamen net uit de file ter hoogte van Landsmeer en voegden in vlak voor de file op de A8. Een automobilist achter hen ging gevaarlijk bumperkleven, maakte drukke handgebaren dat ze aan de kant moesten, knipperde met zijn grote licht, haalde rechts in en stak zijn middelvinger op. Na deze handelingen van de automobilist toonde de agente haar legitimatiebewijs vanuit de auto en ze reden samen op naar het dichtstbijzijnde benzinepompstation. Aldaar kreeg de bumperklever een boete uitgedeeld.

Huiselijk geweld

Wormerveer, 18 april 2007, 18:43 uur

De politie heeft een 58-jarige Wormerveerder aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn vrouw. Het slachtoffer kwam naar het politiebureau nadat ze weer mishandeld was. De politie heeft de man in de woning aangehouden en in de cel opgesloten.