Minister Eurlings verwelkomt drie nieuwe partners van HNR

19.04.2007 / 16:06 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Senternovem1

Senternovem1

Minister Eurlings verwelkomt drie nieuwe partners van Het Nieuwe Rijden

Dinsdag 24 april 2007 tekent minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat samen met drie nieuwe netwerkpartners van Het Nieuwe Rijden een samenwerkingsovereenkomst. De ondertekening vindt plaats in het NBC in Nieuwegein tijdens KansRijk, hét evenement voor duurzaamheid en innovatie van SenterNovem. De leasemaatschappijen ING Car Lease, LeasePlan en Strix Lease Service onderschrijven hiermee de doelstelling van Het Nieuwe Rijden: een verlaging van de CO2-emissie in het verkeer. Dit wordt bereikt door het bevorderen van een energie-efficiënter aankoop- en rijgedrag. De samenwerkingsovereenkomst wordt door de drie partijen aangegaan met het Ministerie van Verkeer en Waterstaat en SenterNovem. SenterNovem is verantwoordelijk voor de uitvoering van het programma Het Nieuwe Rijden.

Het Nieuwe Rijden is een manier van autorijden die past bij de moderne autotechniek. De rijstijl van Het Nieuwe Rijden is een comfortabele rijstijl die brandstof bespaart, veiliger is en bijdraagt aan een beter milieu. De doelstelling van Het Nieuwe Rijden - een verlaging van de CO2-emissie in het verkeer - wordt bereikt door het bevorderen van een energie-efficiënter aankoop- en rijgedrag van automobilisten en beroepschauffeurs.

Met de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst worden de genoemde partijen partner in Het Nieuwe Rijden netwerk. De nu 34 netwerkpartners ontwikkelen activiteiten op het gebied van rijopleidingen (rijbewijs B, C en D), rijstijl, gebruik van brandstofbesparende in-car apparatuur, verbetering van bandenspanning en het energielabel voor personenauto's.

ING Car Lease behoort met 76.000 lease-auto's tot de grootste autoleasemaatschappijen van Nederland. Het bedrijf is onderdeel van ING Groep en onderscheidt zich door een verfrissende aanpak en een kwalitatief hoogstaand en breed dienstenpakket, waarbij moderne ICT- en E-commerce toepassingen het de klant zo gemakkelijk mogelijk maken. Het hoofdkantoor is gevestigd in Breda. ING Car Lease is daarnaast operationeel in 9 andere Europese landen en behoort tot de top 5 van automerkonafhankelijke leasemaatschappijen in Europa. De uitgangspunten van Het Nieuwe Rijden worden door ING Car Lease al toegepast in verschillende producten en diensten die ze aanbiedt. Daarnaast ondersteunen de principes van Het Nieuwe Rijden enkele belangrijke speerpunten van ING Car Lease, zoals; milieu, veiligheid en kostenbeheersing.

In Nederland heeft LeasePlan Nederland N.V. 130.000 voertuigen in beheer, waarmee 6.000 klanten bediend worden, vanuit twee hoofdvestigingen (Almere en Gouda). LeasePlan Nederland N.V. maakt onderdeel uit van LeasePlan Corporation - de groep heeft wereldwijd meer dan 6.000 medewerkers in dienst en 1,2 miljoen voertuigen in beheer. Met LeasePlan als belangrijkste merk, is LeasePlan Corporation marktleider op het gebied van voertuig- en wagenparkbeheer in Europa en wereldwijd een van de leidende spelers. LeasePlan biedt een uitgebreid pakket van (internationale) dienstverlening rond wagenparkbeheer. Zo ook GreenPlan. Een internationaal initiatief van LeasePlan gericht op reductie van de CO2-uitstoot van door haar klanten afgenomen auto's. De rijtips van Het Nieuwe Rijden maken vast onderdeel uit van onze adviezen aan klanten die gebruik maken van GreenPlan.

Strix Lease Service is een merkonafhankelijke autoleasemaatschappij en is in staat de klant een flexibele dienstverlening en een perfecte service te bieden waar men bij leasing om vraagt. Het milieu staat onder druk. Met name de uitstoot van CO2 zorgt voor een zware milieubelasting. Enerzijds onderkent Strix Lease Service dit probleem, anderzijds kent Strix als geen ander het belang van mobiliteit in de huidige zakelijke markt. De oplossing van dit dilemma is gevonden in Hybridelease. Met Hybridelease bespaart men 20% op de autokosten en wordt de uitstoot van CO2 met 40% teruggebracht. Door een korting op de BPM heeft een hybride auto een lagere fiscale waarde. Als gevolg hiervan heeft de berijder een lagere bijtelling voor privé gebruik van de auto. Het Nieuwe Rijden sluit uitstekend aan bij hybridelease en biedt de berijder van de hybride leaseauto de mogelijkheid om op een comfortabele wijze de meest economische rijstijl in de praktijk toe te passen.

De netwerkpartners van Het Nieuwe Rijden zijn: ALD Automotive, ANWB, BOVAG, BP, CBR, Citroën Nederland, Consumentenbond, Euromaster, EVO, GE Fleet Services, Goodyear, Greenlease, Hermes, ING Car Lease, Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV), LeasePlan, Milieu Centraal, Opleidings- en Trainingscentrum van het Ministerie van Defensie (OTC-Rij), Politie Academie, Prodrive Training, Profile Tyrecenter, RAI-Vereniging, Savan Services, Shell Nederland, Strix Lease Service, Transport en Logistiek Nederland (TLN), Bedrijfstakorganisatie voor de banden- en wielenbranche (VACO), VTL, Veilig Verkeer Nederland (VVN), Vereniging Mobiliteitsmanagement (VM2), Vereniging van Nederlandse Autoleasebedrijven (VNA), Verkeersveiligheidscentrum Rozendom (VVCR), VNO-NCW, en Vredestein.

Noot aan de redactie, niet bestemd voor publicatie.
Meer informatie kunt u verkrijgen bij:

Naam: Isabelle van den Hurk
Functie: Sr. communicatieadviseur
Telefoon: 030-2393651, 06 - 51787443
E-mail: i.van.den.hurk@senternovem.nl

Internet: www.hetnieuwerijden.nl

www.senternovem.nl, www.senternovem.nl/kansrijk