Politie Drenthe

Donderdagmiddag

Assen, 19-04-2007

Winkeldief aangehouden

VALTHERMOND Donderdagmorgen is een 43-jarige vrouw uit Valthermond betrapt bij de diefstal van etenswaren in een supermarkt aan het Noorderdiep. Ze werd aangehouden en kreeg na verhoor een dagvaarding mee. (07-132488)

Tas gestolen op kermis

BEILEN Woensdagavond is een 31-jarige vrouw uit Beilen op de kermis aan het Raadhuisplein haar tas kwijtgeraakt. Deze lag op de kinderwagen die ze bij zich had. In een onbewaakt ogenblik heeft een onbekende kans gezien de tas weg te nemen. De vrouw deed aangifte. (07-132498)

Aangehouden wegens niet betaalde boetes

NIEUW BUINEN Donderdagmorgen heeft de politie een 40-jarige man uit Nieuw Buinen aangehouden. Hij had voor ruim vijfhonderd euro aan boetes openstaan. Als ze niet betaald worden blijft de man acht dagen vastzitten. (07-132509)

Door rood rijdende fietser aangereden

PEIZE - Donderdagochtend is een 16-jarige fietser uit Hoogeveen door een aanrijding licht gewond geraakt. Op de kruising van de Lomanlaan en de Alteveerstraat negeerde de fietser het rode licht en zag daarbij een oprijdende auto over het hoofd. De 58-jarige automobiliste uit Hoogeveen kon een aanrijding niet meer voorkomen. De fietser werd met een snelheid van ongeveer 50 kilometer per uur vol in de flank geraakt. De jongeman belande hierdoor op de voorruit en vloog vervolgens over de auto heen. Met lichte verwondingen is de jongen er goed van af gekomen. Nadat hij door het aanwezige ambulance personeel was onderzocht, is de jongeman door de politie thuis gebracht. (07-132491)

Verkeerscontrole omgeving Tynaarlo

TYNAARLO - Donderdagochtend heeft de politie in Tynaarlo en omgeving een verkeerscontrole gehouden. Twee automobilisten kregen een bekeuring voor het niet handsfree bellen, twee droegen geen gordel, een reed met aanhanger met losliggende lading. Drie bromfietsers kregen een bekeuring omdat ze over de rijbaan reden in plaats van het verplichte fietspad. Twee bromfietsers reden met te gladde banden, een kon geen kentekenbewijs tonen en een reed te snel. Een motorrijder kreeg een bekeuring omdat deze met een te gladde band reed. (07-132501)

Brand in bedrijfspand

VEENOORD Donderdagmiddag is door nog onbekende oorzaak brand uitgebroken in een leegstaand bedrijfspand aan de Boerdijk. Uit voorzorg zijn werknemers van het aangrenzende bedrijf geevacueerd. De brandweer was de brand uiteindelijk snel de baas. Een onderzoek naar de oorzaak volgt.

Poltitie vordert rijbewijs in

EMMEN - Donderdagmiddag heeft de politie een snelheidscontrole gehouden op de N391. Een 27-jarige man uit Emmen werd geklokt met een snelheid van 134 kilometer per uur. Op deze weg geldt een maximumsnelheid van 80 kilometer per uur. De man werd staande gehouden en het rijbewijs werd ingevorderd. De man was te laat voor een afspraak met zijn accountant, aldus zijn verklaring. (07-132600)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ernest Zinsmeyer, telefoon 0592 451280.