Gemeente Barendrecht

Persbericht gemeente Barendrecht

Burgemeester Van Belzen geeft startsein voor knipmarathon RoParun

BARENDRECHT (donderdag 19 april 2007) ­ Burgemeester Van Belzen geeft vrijdag 20 april om 12.00 uur het startsein voor de 24-uurs knipmarathon die ten behoeve van de RoParun wordt gehouden bij kapsalon F&T. Hij zal dit doen door de RoParun-vlag te hijsen. De volgende dag wordt in het bijzijn van de burgemeester de opbrengst van de knipmarathon geteld. De RoParun is een unieke hard- loopwedstrijd waarvan de opbrengst wordt besteed aan projecten om de kwaliteit van leven van kan- kerpatiënten te verbeteren.

De RoParun is de langste non-stop estafetteloop ter wereld (530 km): het is een unieke hardloopwedstrijd, met een even uniek doel: "trachten leven toe te voegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen wor- den toegevoegd aan het leven". Burgemeester J. van Belzen draagt dit doel een warm hart toe: "Ik juich ieder initiatief toe dat bijdraagt aan `samen leven'. En ik ben blij dat ik als burgemeester een steentje kan bijdragen. Ik heb grote waardering voor alle Barendrechters die zich zo actief voor dit doel inzetten." RoParun
In 1992 werd de Ro(tterdam) Pa(rijs) run geboren. Eigenlijk was het de bedoeling het bij een éénmalig avon- tuur te houden, maar het liep anders. Door het succes van de eerste editie kon een vervolg niet uitblijven en waren het de eerste keer dertien teams die meeliepen, in 2007 vertrekken er 210 teams vanuit Frankrijk richting Nederland. De opbrengst van de eerste RoParun was 100.000 gulden, in 2006 werd er ruim 3,1 miljoen euro bijeengelopen. Tot nu toe werd er in vijftien jaar al meer dan 21 miljoen euro bijeengebracht.

Parijs-Rotterdam
Sinds 1992 liep de route vanaf de Coolsingel in Rotterdam naar de omgeving van het vliegveld Le Bourget in lichtstad Parijs, maar sinds 2004 is de route andersom; van Parijs naar Rotterdam. De start is op 26 en 27 mei 2007 in Parijs. Op maandag 28 mei (tweede Pinksterdag) komen de hardlopers 's middags door Barend- recht. De finish vindt even later plaats op de Coolsingel in Rotterdam, waarbij in een tijdsbestek van een aantal uren alle teams feestelijk worden ingehaald. Op 15 juni 2007 wordt de totale opbrengst van de Ropa- run bekend gemaakt.

Noot voor de pers,

Gemeente Barendrecht