Verzamelberichten donderdag

's-Hertogenbosch, 19-04-2007

Mannen aangehouden na vernieling auto

s-Hertogenbosch Woensdagavond kreeg de politie de melding dat een groep jongeren vernielingen zouden plegen aan een auto in de Pastoor Mutsaersstraat. Een 38-jarige automobilist uit Rosmalen zou bij het uitrijden uit een parkeervak tegen een geparkeerd staande auto zijn gebotst. Het portier van zijn auto werd opengetrokken door een groep jongeren die daar stonden. De man werd in zijn gezicht geslagen en de ruit van zijn auto werd met een steen ingegooid. De politie heeft ter plaatse een 18-jarige man uit Eindhoven aangehouden op verdenking van vernieling van deze autoruit. Een 22-jarige Bosschenaar probeerde de agenten te belemmeren om de Eindhovenaar aan te houden; hierop is hij zelf aangehouden. Beiden zijn ingesloten in het politiebureau.

Politie neemt drugs in beslag
Rosmalen In de nacht van woensdag op donderdag is in de Peter de Gorterstraat een 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Surveillerende agenten controleerden de man, die als passagier in een auto bij een man uit Veldhoven zat. Beiden verklaarden op pad te zijn om te kijken naar huizen. De 26-jarige man kon zich niet legitimeren en had een hoeveelheid softdrugs bij zich. Hierop is hij aangehouden en ter controle van zijn identiteit, nationaliteit en verblijfsrechtelijke positie overgebracht naar het politiebureau.

Veghel Woensdagmiddag is in de Klaverlaar een 23-jarige man uit Heeswijk Dinther aangehouden. Na controle door surveillerende agenten bleek de man een hoeveelheid speed bij zich te hebben. Hij is aangehouden en de drugs zijn inbeslaggenomen en vernietigd.

Politie houdt auto-inbreker aan

Oss Woensdag is in zijn woning in Oss een 16-jarige jongen aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een auto-inbraak in de Verdistraat op 31 januari jl. De verdachte is voor nader onderzoek inverzekeringgesteld. De politie onderzoekt of de Ossenaar ook verantwoordelijk is voor het plegen van meerdere diefstallen.

Rijden zonder geldig rijbewijs

s-Hertogenbosch Woensdagavond is in de Vogelstraat een 22-jarige Bosschenaar aangehouden. De man reed in een auto, terwijl hij niet in het bezit is van een geldig rijbewijs. De man is ingesloten en zijn auto is inbeslaggenomen.

Grave Donderdagochtend is in de Hoogveldscheweg in Velp een 21-jarige automobilist uit Grave aangehouden. Agenten zagen de man rijden terwijl zijn rijbewijs eerder ongeldig is verklaard. Hij is overgebracht naar het politiebureau; zijn auto is eveneens inbeslaggenomen.

Politie houdt brooddief aan

Veghel Donderdagochtend is in De Wiekslag een 25-jarige man uit Veghel aangehouden. Een agent zag dat de man vanaf een terrein aan De Kempen brood wegnam en vervolgens wegfietste. De man is ingesloten.

Brand in woning; politie rolt hennepkwekerijen op

Oss Donderdagochtend rond 05.42 uur brak er brand uit op de zolder van een woning in de Staringstraat. De brandweer heeft de brand kunnen blussen. Buurtbewoner moesten in verband met de veiligheid tijdelijk hun woningen verlaten. Op de zolder van de woning bleek een hennepkwekerij te zijn met daarin ongeveer 300 hennepplanten. De politie heeft daarop de 27-jarige bewoner van de woning aangehouden. Hij is voor nader onderzoek inverzekeringgesteld.

Donderdagochtend heeft de politie in een schuur bij een woning in de Hoogheuvelstraat een hennepkwekerij opgerold. In totaal zijn ruim 160 hennepplanten en de bijbehorende apparatuur inbeslaggenomen en vernietigd. Een 45-jarige man uit Helmond is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij deze hennepkwekerij. Een 42-jarige Ossenaar is eveneens door de politie verhoord. De 45-jarige man is voor nader onderzoek inverzekeringgesteld.

s-Hertogenbosch Donderdagochtend zijn in een woning in De Bossche Pad vier vrouwen aangehouden op verdenking van het knippen van henneptoppen. In schuurtjes en bouwketen bij een woning werden drie hennepkwekerijen aangetroffen. In totaal zijn 248 hennepplanten, een hoeveelheid henneptoppen en bijbehorende apparatuur inbeslaggenomen en vernietigd. De vier vrouwen uit s-Hertogenbosch, in de leeftijden van 39, 48, 53 en 68 jaar zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.