Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Apeldoorn - Schennispleger actief                         |
Op de Oude Arnhemseweg ter hoogte van het kerkhof werd dinsdagavond (18/4) rond 22.00 uur een 18-jarige fietsster belaagd door een schennispleger. De politie is een onderzoek gestart.

De fietsster reed in de richting van het station. Voor haar fietste een vrouw. Ter hoogte van het kerkhof zag zij dat de vrouw ineens versneld ging fietsen. Vervolgens kwam een man vanuit de bosjes het fietspad opspringen en toonde zijn geslachtsdeel.

De fietsster kon de man nog net ontwijken. Het gaat om een blanke man van ongeveer 23 - 25 jaar oud met een kaal hoofd. Hij droeg een zwarte trui met witte letters. De politie wil in verband met het onderzoek graag in contact komen met de vrouw die opeens harder ging fietsen en met enkele meisjes die rond dat tijdstip daar op het fietspad fietsten.

De politie wil ook graag men hen in contact komen. Zij worden, evenals andere getuigen die meer over het incident kunnen melden, verzocht te bellen met de recherche via telefoonnummer 0900 8844.

|     |Apeldoorn - Snorfietsster raakt gewond                    |
Een 49-jarige Apeldoornse raakte woensdagmorgen (18/4) gewond nadat ze was aangereden door een auto. De vrouw had een pijnlijke enkel en werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde rond 08.45 uur op een parkeerplaats aan de Soerenseweg. De automobilist reed op de parkeerterrein achteruit. Net op dat moment reed de Apeldoornse op haar snorfiets achter de auto langs. Het aanrijding was het gevolg, waarbij de snorfietsster gewond raakte. De automobilist bleef ongedeerd.

|     |Apeldoorn - Twee gewonden bij aanrijding                  |
Bij een aanrijding op de Zutphensestraat raakten woensdagmiddag (18/4) rond 12.40 uur een 30-jarige automobiliste uit Epe en een 42-jarige man uit Schiedam gewond. Beiden werden met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Een 54-jarige vrachtwagenchauffeur uit Schiedam reed met zijn 42-jarige passagier, eveneens uit Schiedam, over de Zutphenseweg vanaf Zutphen. Hij wilde links afslaan naar de oprit van de A1 richting Deventer. De 30-jarige automobiliste uit Epe reed vanaf Apeldoorn in de richting van Zutphen. De vrachtwagenchauffeur gaf geen voorrang aan de automobiliste met de aanrijding als gevolg. De automobiliste en de passagier van de vrachtwagenchauffeur raakten hierbij gewond. Beide voertuigen waren dusdanig beschadigd dat ze moesten worden weggesleept.

|     |Apeldoorn - Politie treft munitie, xtc en nepwapen bij    |
|     |controle                                                  |
Het politieteam Noord-Oost van de politie in Apeldoorn heeft woensdagavond (18/4) op meerdere locaties een grote veiligheidscontrole gehouden.

Twee Apeldoorners van 23 en 37 jaar, werden aangehouden nadat er bij de controle op de Zutphensestraat in hun auto enkele scherpe patronen werden aangetroffen. Bij nadere inspectie trof de politie een kleine honkbalknuppel, groot keukenmes, een imitatiepistool en bij beiden een gebruikershoeveelheid wiet.

De 37 jarige droeg ook een aantal xtc-tabletten bij zich en moest nog een boete voldoen. Hij bleek niet in het bezit van een rijbewijs terwijl hij rijdend naar het controlepunt de auto bestuurder maar op de controleplaats na het stopteken met de passagier van plaats verwisselde.

De 37-jarige werd voor nader onderzoek ingesloten. De 23-jarige werd na verhoor en opmaken van een proces-verbaal heengezonden.

Zeven andere bestuurders werden tijdens de controles aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

In totaal werden 133 overtredingen geconstateerd, waarvoor een bekeuring werd opgemaakt.

De controle werd gehouden op verschillende locaties, zoals de Deventerstraat, de Zutphensestraat, de Noorderlaan, Laan van Osseveld, Vosweide en Het Rietveld. Bekeurd werd voor de volgende zaken:

Tijdens de controle werd vooral gecontroleerd op het rijden onder invloed van alcohol. In totaal werden 363 blaastest afgenomen. Zes automobilisten en één bromfietser bleken onder invloed van alcohol. De promillage percentages lagen tussen 0,5 en 1,2.

De verkeersovertredingen betroffen:

40x niet dragen autogordel, 30x niet kunnen tonen rijbewijs, 1x niet in bezit van rijbewijs, 9x niet kunnen tonen kentekenbewijs, 29x verlichting niet in orde, 1x rijden door rood licht, 5x uitlaat defect, 3x niet dragen helm, 1x niet in bezit bromfietscertificaat, 1x niet kunnen tonen ID, 4x geen kentekenplaat, 1x kentekenplaat niet zichtbaar, 1x gladde band, 1x niet handsfree bellen, 2x defecte hulpkoppeling, 2x geen losbreekremrichting, 1x geen goedgekeurde kentekenplaat, 1x voeren mistlamp en 1x geen goed zichtbare ruiten.

Verder werden nog drie personen aangetroffen die nog boete hadden openstaan.

Op de Deventerweg werd gecontroleerd op te hard rijden. Van de 207 gecontroleerde bestuurders reden 16 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 90 km/u. De bestuurders kunnen een boete tegemoet zien.

|     |Apeldoorn - Diefstal uit woningen                         |
Onbekende hebben in de nacht van dinsdag op woensdag (18/4) ingebroken in een woning aan de Oude Beekbergerweg en een woning aan de Strausslaan. Weggenomen werden ondermeer een laptop, twee digitale camera's, geld en een paar sportschoenen. De politie heeft de inbraken in onderzoek.

Van de woning aan de Oude Beekbergerweg werd een raam geforceerd. Hier mist men een laptop, een digitale camera en een mobiele telefoon. Om in de woning aan de Strausslaan te komen, werd een deur geforceerd. Hier werden een paar sportschoenen, een digitale camera, 2 afstandsbedieningen en geld weggenomen.

|     |Apeldoorn - Politie treft gestolen fiets uit 2003         |
De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag (19/1) een 26-jarige Apeldoornse betrapt met een gestolen fiets uit 2003. De fiets is in beslag genomen en gaat terug naar de eigenaar die in Zwolle aangifte had gedaan van de diefstal. Tegen de Apeldoornse volgt een proces-verbaal wegen heling. Zij kocht de fiets destijds voor een gering bedrag.

Surveillerende agenten zagen rond 01.05 uur op de Laan van Zevenhuizen twee fietsers zonder verlichting fietsen. Bij controle bleek dat van één fiets het framenummer was weggebrand, maar dat er op een andere plaats nog een framenummer stond. Uit onderzoek bleek dat de fiets afkomstig was van diefstal. De fiets werd namelijk op 1 september 2003 weggenomen in Zwolle.

|     |Apeldoorn - Brand in flatwoning                           |
In een flatwoning aan de Germanenlaan is woensdagmiddag (18/4) brand ontstaan. Er raakte niemand gewond. De politie heeft de 27-jarige bewoner aangehouden.

Bij de politie kwam rond 16.35 uur de melding dat de flatwoning op de 4e etage in brand stond. Omdat de mogelijk bestond dat er nog mensen in de woning aanwezig waren, werd door de brandweer de woning onderzocht. Door de brandweer werd niemand aangetroffen. De brandweer had de brand snel onder controle. Uit een eerste onderzoek blijkt is er mogelijk sprake van brandstichting. De 27-jarige bewoner werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. Ten gevolge van de brand is de woning onbewoonbaar. Het gezin wordt tijdelijk ondergebracht bij familie. Naar de toedracht van de brand wordt het onderzoek voortgezet.

EINDE BERICHTEN


---


---


---

---- --