Een-weetje Cruyff Foundation en Jeugdsportfonds

19.04.2007 / 16:55 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Jeugdsportfonds

Jeugdsportfonds

http://www.jeugdsportfonds.nl/

Aftrap samenwerking in Zaanstad

Utrecht, 19 april 2007 -De Cruyff Foundation en het Jeugdsportfonds gaan samenwerken om de jeugd in beweging krijgen. In Zaanstad waar beide organisaties goede ervaringen hebben met de lokale overheid, sportbuurtwerk en bewoners wordt in juni een pilot gestart. Doel van de samenwerking is de jeugd rondom het Cruyff Court in Zaanstad, dat sinds de opening in zomer 2006 intensief wordt gebruikt, de kans te bieden de sprong te maken naar een sportvereniging.

'Alleen kun je niets...' aldus Carole Thate, directeur van de Cruyff Foundation. 'Onze Foundation en het Jeugdsportfonds vullen elkaar aan. Wij brengen sport in de wijk, het Jeugdsportfonds brengt de kinderen vanuit de wijk naar de sportvereniging.' De Cruyff Foundation wil met de Cruyff Courts kinderen een veilige plek in de wijk bieden om lekker te kunnen sporten. Het Jeugdsportfonds geeft kinderen uit achterstandswijken een kans om lid te worden van een sportvereniging. Een samenwerking biedt kinderen dus dubbele kansen, namelijk lekker sporten op een Cruyff Court en als ze het leuk vinden, samen met hun vriendjes lid worden van een sportvereniging.

Het Jeugdsportfonds is het goede doel van de Nationale Sportweek en wil 1000 kinderen sportkansen bieden. 'Deze samenwerking kan in de toekomst zorgen voor structurele sportkansen voor kinderen die dat duwtje in de rug goed kunnen gebruiken,' aldus Johan Wakkie, voorzitter van het Jeugdsportfonds.

In Zaanstad zal in juni een pilot van start gaan die uitgevoerd wordt met het lokale Jeugdsportfonds Zaanstreek. Sportbuurtwerkers, buurtregisseurs en leraren die toezicht houden op de Cruijffcourts worden betrokken bij het aanvragen van steun voor kinderen bij het Jeugdsportfonds. Als dat leidt tot meer kinderen die lid worden van een sportclub, wordt de samenwerking uitgebreid naar Cruijffcourts in de rest van het land.

///////////////////////////