Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda donderdag 19 april

BREDA, 19 april 2007

Aanhouding bij verkeerscontrole Fellenoordstraat

BREDA: Bij een verkeerscontrole aan de Fellenoordstraat is woensdagmiddag rond 14.30 uur een 18-jarige Bredanaar aangehouden. Hij zat achter het stuur van de auto van een vriend van hem, maar beschikte niet over een rijbewijs. Daarvoor kreeg de man een proces-verbaal. Ook de eigenaar van de auto (gegevens onbekend) wordt op de bon geslingerd. Hij wist dat zijn vriend geen rijbewijs heeft en wordt dus beboet voor uitlokking.

Ruzie in supermarkt resulteert in aanhouding inwoner Etten-Leur

ETTEN-LEUR: Een 47-jarige inwoner van Etten-Leur is woensdagmiddag rond 14.45 uur aangehouden op het Schoonhout, nabij een supermarkt. Hij mishandelde in de winkel een 40-jarige plaatsgenoot, nadat die protesteerde toen de man met zijn winkelwagen onbehouwen door de gangen ging. Volgens de verdachte begon juist de 40-jarige man door bij de ruzie zijn keel dicht te knijpen. De 47-jarige man is op vrije voeten gesteld; de politie onderzoekt de zaak.

Twee winkeldievegges aangehouden

BREDA: Twee Bredase vrouwen van 17 en 18 jaar zijn woensdagmiddag tegen 16.30 uur aangehouden op verdenking van winkeldiefstal bij een kledingwinkel in de Barones. Ze wilden diverse kledingstukken meenemen zonder te betalen; de alarmlabels waren ervan gehaald in een kleedhokje. Tijdens fouillering bleek dat ze ook nog gestolen kleding van andere winkels in hun bezit hadden. Bij een warenhuis hadden ze bovendien een kniptang gestolen. Beide vrouwen zijn na verhoor heengezonden; de politie maakt een dossier op en in overleg met justitie wordt naar een passende straf gezocht.

Bredanaar besteelt collega-kamerbewoners

BREDA: De politie heeft woensdagavond rond 18.45 uur een 21-jarige Bredanaar aangehouden op de Heksenkakker. Surveillerende agenten zagen de man lopen en hadden die middag op de briefing gehoord dat de man werd gezocht wegens diefstal en verduistering.

De verdachte huurde een kamer aan de Kasterleestraat en circa een week geleden ontdekten diverse medebewoners dat ze hun paspoort, pinpasje, maar ook fietsen en kleding misten. Het spoor leidde naar de 21-jarige man. Hij kon dus uiteindelijk woensdag aangehouden worden. De politie heeft de zaak in onderzoek, daarom is de verdachte in verzekering gesteld.

Twee jongens aangehouden na poging posterdiefstal

BREDA: Twee jongens van 14 en 16 jaar uit Breda zijn woensdagavond kort na 22.00 uur aangehouden op de Karnemelkstraat. Ze probeerden reclameposters uit een bushokje te stelen, omdat ze zo gaaf op hun kamers zouden hangen. Het tweetal is aangehouden en na verhoor aan hun ouders overgedragen. Bekeken wordt of ze kunnen worden doorverwezen naar bureau HALT.

Preventieactie inbraak en diefstal in het Ginneken

BREDA: Negen agenten van het team Zuid-Oost hebben dinsdag in de wijk Ginneken een inbraak- en diefstalpreventieactie gehouden. Ze controleerden ruim 1400 woningen, door de ogen van een inbreker. In 78 gevallen was de tuinpoort niet afgesloten konden dus eenvoudig goederen uit de tuin worden weggenomen. Er bleken dertig schuren/garages niet afgesloten, zodat ook hieruit spullen konden worden ontvreemd. In 59 gevallen stonden 59 fietsen/bromfietsen niet op slot. Wat ook opviel, was dat 23 woningen via de niet afgesloten achterdeur te betreden waren. Bij zeven van deze woningen waren de bewoners helemaal niet thuis. Ook bleek dat twaalf woningen via een kliko of platdak en vervolgens via een openstaand raam bereikbaar. De agenten hebben veel wijkbewoners gesproken en die reageerden positief. Veel mensen hebben een informatiepakket gekregen met het doel van de actie en tips ter voorkoming van inbraak, insluiping en diefstal.

Auteur: Andre van den Hul