Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom donderdag 19 april

BERGEN OP ZOOM, 19 april 2007

Snelheidscontrole

ROOSENDAAL: De politie hield op woensdag tussen 13.00 uur en 15.30 uur een snelheidscontrole op de Burgemeester Schneiderlaan. Van de 1108 passanten waren er 54 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 70 km/u, terwijl hier een maximum geldt van 50 km/u. Reden voor de controle is de aanwezigheid van een oversteekplaats voor met name schoolgaande jeugd.

HALSTEREN: De politie hield op woensdag tussen 09.15 uur en 12.15 uur een snelheidscontrole op De Eendrachtsweg. Van de 735 passanten waren er 19 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedraagt 127 km/u, terwijl hier een maximum van 80 km/u geldt.

Vier Belgen aangehouden voor softdrugs

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft woensdagavond rond 21:45 uur drie Belgische mannen (18, 24, 30 jaar) en een 21-jarige Belgische vrouw aangehouden in de Koninging Julianastraat. De vier zaten samen in een auto en waren de stad ingereden om softdrugs te kopen. Een agent zag dat een van de inzittenden een gripzak met hennep bij zich had. Dit was voldoende om de vier aan te houden en over te brengen naar het bureau. Na verhoor konden ze weer vertrekken. Het bleek te gaan om 19 gram hennep. Tegen de 30-jarige man is proces-verbaal opgemaakt. Dat was degene die de drugs daadwerkelijk gekocht had.

Onderzoek naar poging tot inbraak

ROOSENDAAL: De politie onderzoekt een poging tot inbraak in een woning in de Ambrozijnberg. Onbekenden probeerden donderdagochtend rond 04:00 uur een keukenraam aan de achterzijde van de woning te forceren. De bewoners werden wakker van het geluid, waarna ook een inbraakalarm af ging. Dit werd de inbreker(s) te gortig en ze namen de benen. De politie heeft aangifte opgenomen van de bewoners. Ook is er een buurtonderzoek gehouden en heeft de technische recherche gezocht naar sporen.

Ongeval door slecht zicht

KLUNDERT: De politie heeft donderdagochtend even na 07:00 uur geassisteerd bij een ongeval met letsel in de Hoogstraat. Daar was een 23-jarige automobilist uit Klundert tegen een 54-jarige fietser uit Oud-Gastel gebotst. De man uit Klundert verklaarde van huis te zijn weggereden zonder zijn ramen te hebben schoongemaakt. Althans, door de voorruit had de man wel zicht, maar op de zijramen zat condens. Hij stopte op de kruising van de Molenberglaan en Hoogstraat, waar hij eventueel verkeer voorrang moest verlenen. Toen de automobilist linksaf sloeg de Hoogstraat in, raakte hij schuin van voren de fietser die op de motorkap en tegen de voorruit viel. Hij had de fietser niet aan zien komen vanwege de beslagen ramen. Het slachtoffer klaagde over last van zijn rug en achterhoofd. Hij hoefde niet naar het ziekenhuis. Tegen de automobilist wordt proces-verbaal opgemaakt.

Raak op de A58

WOUW: Donderdagochtend rond 08:30 uur botsten op de A58 in de rijrichting naar Bergen op Zoom twee 35-jarige automobilistes op elkaar in een kopstaartbotsing. Waarschijnlijk vanwege deze botsing minderde het verkeer op de andere rijbaan, die vanuit Bergen op Zoom, plotseling vaart. Een 45-jarige bestuurster uit Kapelle botste daardoor op de auto voor haar, waardoor uiteindelijk een kettingbotsing ontstond waar vier autos bij betrokken waren. Een 53-jarige automobilist uit Lewedorp, die in de auto voor de 45-jarige vrouw uit Kapelle reed, raakte daarbij gewond en werd met vermoedelijk nekletsel per ambulance naar het Lievensbergziekenhuis gebracht.

Aanrijding met letsel

BERGEN OP ZOOM: Donderdagmiddag heeft op het Churchhillplein een aanrijding plaatsgevonden, waarbij een 61-jarige vrouw uit Bergen op Zoom gewond raakte. De aanrijding gebeurde nadat een 47-jarige automobilist uit dezelfde woonplaats, uit de Rooseveltlaan in de richting van de rotonde op het Churchillplein in Bergen op Zoom reed.

Daarbij verleende hij geen voorrang aan de van links komende vrouw die daar op haar snorfiets reed. Het slachtoffer werd met rug- en beenletsel naar het Lievensbergziekenhuis gebracht.

Auteur: Andre van den Hul